Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MSU bio bio gotov da ga je gradio samo Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako bi Muzej suvremene umjetnosti (MSU) već bio gotov da ga je gradio samo grad Zagreb.

'Bit ću sretan da MSU potpuno dovršimo za godinu dana i optimist sam jer smo gradnju doveli do kraja', rekao je gradonačelnik Bandić odgovarajući u aktualnom satu na pitanje Asje Bebić zašto kasni dovršetak MSU.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Slika nije dostupna Za očuvanje MSU-a i zelenih površina Građani Središća prosvjedovali protiv megalomanske gradnje tik uz MSU: "Želimo gradnju, ali humanu"

Bandić je ustvrdio kako je riječ o najvećem kulturnom projektu u Hrvatskoj dodajući kako je za sve dobro, kad je riječ o MSU, zasluga Ministarstva, a za sve loše kriv je grad.

Margareta Mađerić pitala je do kad će se poslovi na natječajima za građevinske radove dodjeljivati po interesnim i kumskim vezama nekih u Gradskom poglavarstvu. 

Bandić joj je odgovorio kako on osobno ima 109 kumstava i da ni jedan od njih ne radi za grad Zagreb. 'Svaki slučaj za koji znate, prijavite, kako bi institucije pravne države mogle raditi svoj posao' kazao je Bandić. 

Jozo Radoš zatražio je da se izvještaj revizije o poslovanju Gradskog poglavarstva ubuduće stave na dnevni red Skupštine te da se zastupnicima podastre detaljnja procedura zamjene zemljišta budući da je prevelika razlika između objašnjenja koje je dala revizija i onoga koje je dalo Poglavarstvo.

'Revizija je bila 2,5 mjeseca u Gradskom poglavarstvu i nema razloga da se u pisanom obliku s time ne upoznaju gradski zastupnici', kazao je Bandić.

Ninoslava Zeković, pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove, objasnila je da grad Zagreb na nekoliko razina kontrolira cijenu zemljišta koje daje u zamjenu kako bi to za grad bilo najpovoljnije.

Miroslav Rožić kratkim je filmom ukazao na problem parkiranja u Zagrebu, na Britanskom trgu. Bandić mu je odgovorio da će kao s parkiranjem biti toliko dugo dok komunalni redar umjesto na licu mjesta bude na kavi, a direktor i njegov zamjenik na putu. 

'Svi zajedno moramo nastojati riješiti taj problem. U protivnom imamo kaos', rekao je Bandić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene