Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plan o pokretanju Hrvatske

Mrsić: Vlada donosi odluke u suradnji s koalicijskim partnerima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je danas kako Vlada donosi teške odluke koje komunicira i provest će u suradnji s koalicijskim partnerima, a sve kako bi se Hrvatska pokrenula.

"Ova Vlada donosi teške odluke, te odluke komunicira, transparentni smo, a što moramo provesti provest ćemo u suradnji s koalicijskim partnerima. Koalicijski sporazum je potpisan, komuniciramo s koalicijskim partnerima i mislim da tu neće biti problem", poručio je ministar rada i mirovinskog osiguranja Mirando Mrsić dodavši kako je to samo način na koji planiraju doći do zajedničkog cilja da se Hrvatska pokrene.

Reforme se moraju provesti ne zbog toga što nam to diktira netko izvana, ne zbog rejting agencija, ne zbog MMF-a i ne zbog oporbe, već zbog građana Republike Hrvatske, rekao je Mrsić novinarima nakon potpisivanja Sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike.

"Nas je 4,3 milijuna i zemlja smo koja mora napraviti promjene u svom zakonodavstvu, ali i druge strukturne promjene kako bi krenula naprijed", ocijenio je.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

>> Ovako Vlada planira olakšati zapošljavanje

Upitan o jučerašnjim izjavama predsjednika HNS-a i donedavnog prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića kako ne vjeruje u Vladine projekcije rasta BDP-a od 1,8 posto sljedeće godine, Mrsić je odgovorio kako je 1,8 posto cilj kojem treba težiti.

"Da li je BDP 1,8 posto realan ili ne, to nam je cilj kojem trebamo težiti i napraviti sve da do tog cilja dođemo, a vidjet ćemo do kojeg cilja ćemo doći", rekao je ministar rada obećavši kako će Vlada učiniti sve da se u Hrvatskoj pokrenu investicije, privuče strani kapital, a zakonodavstvo prilagodi krizi u kojoj se trenutno nalazimo.

"Kada govorimo o komentarima politike, te komentare i dogovore ostavite da se mi među sobom dogovorimo. Cilj nam je da se Hrvatska pokrene", poručio je Mrsić novinarima.

Rezultati popisa stanovništva nisu ga, kazao je, iznenadili. "Već je u više navrata rečeno kako Hrvatska stari i zbog toga treba raditi neke promjene u samom zakonodavstvu, ali i u samoj strukturi države, posebno kada se govori o socijalnom, mirovinskom i radnom sustavu. Populacijsku politiku moramo promijeniti i nju prilagoditi i trenutku i potrebama", rekao je ministar rada dodavši kako radno zakonodavstvo može biti vrlo značajan element populacijske politike te će se to ugraditi u buduće izmjene Zakona o radu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene