Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

MOST je podigao prašinu u javnosti zbog imenovanja zamjenika direktora Hrvatskih voda koji je kum Bože Petrova i zbog kojeg se planira izmjeniti Statut Hrvatskih voda da bi ga se moglo zaposliti.


'Što se tiče Mosta, za njih ne postoji problem, oni ga ne vide. Desna ruka Bože Petrova, glasnogovornik Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja vidi u preloženom kandidatu za zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda stručnjaka, profesionalca. Takvog profesionalca da se zbog njega mijenja i statut, a i smanjuju se i kriteriji što se tiče te funkcije. Što se tiče političke štete za Most je ona naravno, već učinjena samom činjenicom da je to kum predsjednika Mosta i da su se smanjivali kriteriji da se ta osoba zaposli ili pokuša zaposliti u Hrvatskim vodama. Slučajno ili ne, premijer Andrej Plenković susreo se i razgovarao s Božom Petrovom. Nema službene potvrde jesu li razgovarali o ovom slučaju ili ne, o ovoj kadrovskoj političkoj aferi vladajuće koalicije, no premijer Plenković je u četvrtak dva puta izbjegao novinarska pitanja o ovoj slučaju Mostovog kadroviranja. Nije želio o tome komentirati, no pitanje je dana kada će se o tome morati očitovati jer ovo je zbilja uistinu nešto što se nije moglo očekivati od Mosta koji je stalno govorio i propovijedao kako želi čistu politiku, sve drugačije od onoga što smo gledali zadnjih 25 godina', izvijestio je za Dnevnik Nove TV reporter Mislav Bago.

Vezani članci Desnica protiv eura - 2 Desnica protiv uvođenja eura. Kažu da Hrvatska nije spremna za promjenu valute i da je to posljednja obrana suverenosti Slika nije dostupna Kum Bože Petrova iz sjene vlada Hrvatskim vodama?

'Gospodin Bukmir je jedan od kandidata. Svakako ima sve kvalifikacije za taj posao. Navodno kumstvo, odnosno kumstvo s Petrovom nema veze s tom funkcijom. Mijenjan je statut zato što želimo staviti tog čovjeka na tu poziciju. Da radimo to svugdje i na svakom mjestu, znači da smo postavili svugdje na svakoj poziciji koju Most kontrolira da mora biti netko tko ima veze s Mostom ja bih se s vama složio', kazao je Nikola Grmoja.

Iz Mosta se često moglo čuti kako će oni biti 'brana stranačkog zapošljavanja i nepotizma'.

'Most je svoju političku karijeru, svoj put prema Markovom trgu i vlasti, upravo radio na toj kritici i SDP-a i HDZ-a o 'stručnjacima' - stručnoj Vladi, Vladi profesionalaca, nepolitičkoj Vladi, ljudima koji će biti imenovani po najboljim biografijama i temeljem javnih natječaja... I što smo dogodilo? Dogodilo se da zapravo preko kumskih i ostalih veza pokušavaju zapošljavati svoje ljude. Zastupnik Grmoja kaže 'mi smo dobili upravljanje državnom, dobili smo neke resore, imamo pravo postavljati svoje ljude na ta mjesta'.. Politika i vlast je dobivena ne da se dijeli politički plijen, ne da se dijele javne tvrtke. To smo imali prigode vidjeti što se događa sa strankama koje na takav način funkcioniraju kad su u pitanju javne tvrtke. Ono što je zapravo najviše zabrinjavajuće je što je zastupnik Grmoja rekao - da su htjeli postaviti svog čovjeka u Hrvatske vode koji bi spriječio koruptivne aktivnosti o kojima imaju saznanja. Ako uistinu u Mostu netko zna da postoje saznanja o koruptivnim aktivnostima onda to trebaju prijaviti Državnom odvjetništvu. U protivnom, znati, a ne prijaviti to Državnom odvjetništvu - kazneno je djelo. To bi barem u Mostu trebali znati', izvijestio je Bago. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr