458235
458235
458235
458235
458235

Tko je kum Bože Petrova kojeg Most želi postaviti u Hrvatske vode?

  • , 24.11.2016., 16:05
  • Autor:
  • komentara

Most na mjesto zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda želi postaviti Marija Bukmira, kuma Bože Petrova.

 
 
 
 
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nikola Grmoja potvrdio je kako Most na mjesto zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda želi postaviti Marija Bukmira, kuma Bože Petrova.

Zbog tog se razloga navodno i mijenja statut Hrvatskih voda te snižavaju kriteriji za zapošljavanje na tom mjestu.

"Politička funkcija"

Grmoja kaže kako je riječ o političkoj funkciji te ne vidi ništa sporno u zapošljavanju kuma Bože Petrova jer smatra da je riječ o osobi kompetentnoj za taj posao.

Istaknuo je kako je riječ o osobi koja je radila na višemiljunskim projektima, dok je Nenad Stazić danas u Saboru izjavio kako za Bukmira izvan Metkovića nitko nije čuo.

Kum Bože Petrova javnosti je nepoznat te je poznato jedino da je inženjer građevine koji je radio na projektima vezanim uz europske fondove u Metkoviću.

Mario Bukmir inženjer je građevine s višom školskom spremom, te voditelj projekta "Metković" za povlačenje novca iz EU-fondova.

Voditelj projekta "Metković"

Projekt Metković – razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje uključuje izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Metković kapaciteta 18.400 ES i postrojenja za solarno sušenje mulja, 44,7 km gravitacijskih kolektora, 1,4 km tlačnih vodova, 16 kanalizacijskih crpnih stanica i rekonstrukciju 16,7 km vodoopskrbnih cjevovoda.

Predviđeni iznos ulaganja iznosi 265 milijuna kuna i bit će financiran od strane EU-a u iznosu od 192 milijuna kuna što čini 72% troška investicije, a preostali će dio od 73 milijuna kuna ili 28% biti raspodijeljen na tri dijela između Metković d.o.o., Hrvatskih voda, te Republike Hrvatske.

Upravno vijeće Hrvatskih voda s Mostovim ministrom Slavenom Dobrovićem na čelu, nedavno je izmijenilo Statut Hrvatskih voda i odredilo nova pravila prema kojima zamjenik generalnog direktora sada može biti i netko s višom stručnom spremom i ‘'posebnim vještinama kao što su organizacija i koordinacija za donošenje odluka, motiviranje radnika i davanje uputa za rad’'.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se