Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Pa i djeca u vrtiću su već shvatila da Most inzistira na reformskoj Vladi s nestranačkim premijerom. Ne zvuči li vam smiješno da se netko sad tome čudi?! Ne znamo kome to još nije jasno', rekao je Nikola Grmoja za Jutarnji list.


Nakon što su veliku koaliciju s HDZ-om odbili koalicijski partneri SDP-a, točnije HNS, Laburisti i HSU iz MOST-a preko Grmoje poručuju 'to je njihov izbor. Mi čekamo odgovor od SDP-a, najveće stranke u koaliciji Hrvatska raste. U slučaju da i SDP kaže 'ne' Mostovim prijedlozima, Most će onda sklopiti Vladu s HDZ-om', objavio je Jutarnji list.

Vezani članci Slika nije dostupna KARAMARKO OTIŠAO SA SASTANKA 'Ja ovaj dokument ne mogu potpisati' Slika nije dostupna MOST predložio sporazum, HDZ i SDP odbili ga odmah potpisati

No, ubrzo je stigao i ispravak ove izjave glasnogovornika Mosta koja je, prema Grmojinim riječima, pogrešno interpretirana.

'Ako koalicija Hrvatska raste odbije naš prijedlog za sastavljanjem vlade, to ne znači da ćemo se dogovoriti o formiranju vlade s HDZ-ovom Domoljubnom koalicijom. Pristane li samo jedna strana na formiranje zajedničke vlade s nestranačkim premijerom, mi ćemo nastaviti razgovarati s tom stranom, ali ostajemo otvoreni i za drugu da nam se naknadno pridruži. - Ako bi HDZ pristao na nestranačkog premijera, a SDP ne bi, to ne znači da bi Most s HDZ-om formirao vladu. Mogli bismo podržati vladu s nestranačkim premijerom kao manjinsku, ali je i to još sa znakom upitnika', rekao je Grmoja.

POVRATNICI PISALI PETROVU: 'Nemojte ih vraćati na vlast, sve su uništili'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook