Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasnogovornik Grmoja:

POGREŠNO JE SHVAĆEN 'Ako SDP odustane, to ne znači da bi Most automatski s HDZ-om formirao vladu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Pa i djeca u vrtiću su već shvatila da Most inzistira na reformskoj Vladi s nestranačkim premijerom. Ne zvuči li vam smiješno da se netko sad tome čudi?! Ne znamo kome to još nije jasno', rekao je Nikola Grmoja za Jutarnji list.

Nakon što su veliku koaliciju s HDZ-om odbili koalicijski partneri SDP-a, točnije HNS, Laburisti i HSU iz MOST-a preko Grmoje poručuju 'to je njihov izbor. Mi čekamo odgovor od SDP-a, najveće stranke u koaliciji Hrvatska raste. U slučaju da i SDP kaže 'ne' Mostovim prijedlozima, Most će onda sklopiti Vladu s HDZ-om', objavio je Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

No, ubrzo je stigao i ispravak ove izjave glasnogovornika Mosta koja je, prema Grmojinim riječima, pogrešno interpretirana.

'Ako koalicija Hrvatska raste odbije naš prijedlog za sastavljanjem vlade, to ne znači da ćemo se dogovoriti o formiranju vlade s HDZ-ovom Domoljubnom koalicijom. Pristane li samo jedna strana na formiranje zajedničke vlade s nestranačkim premijerom, mi ćemo nastaviti razgovarati s tom stranom, ali ostajemo otvoreni i za drugu da nam se naknadno pridruži. - Ako bi HDZ pristao na nestranačkog premijera, a SDP ne bi, to ne znači da bi Most s HDZ-om formirao vladu. Mogli bismo podržati vladu s nestranačkim premijerom kao manjinsku, ali je i to još sa znakom upitnika', rekao je Grmoja.

POVRATNICI PISALI PETROVU: 'Nemojte ih vraćati na vlast, sve su uništili'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene