Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za i Protiv

O SASTANKU S MOST-om 'Treba razgovarati i sve opcije staviti na stol'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u srijedu da će u Šibeniku na sastanku s Mostom razgovarati o svemu, ne preciziravši hoće li podržati nestranačkog kandidata za premijera, kako to predlaže Most.

'O tome nije nuđeno ništa konkretno, već neke sheme, razgovarat ćemo o svemu. Treba se razgovarati, iako oni ne smiju predugo trajati jer je to kontraproduktivno. No, razgovarati se treba i oni se ne trebaju prekidati', kazao je Tomislav Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan hoće li podržati prijedlog Mosta da Vladu vodi nestranački premijer.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Slika nije dostupna Sastanak kluba zastupnika HDZ PRIJE SJEDNICE SABORA 'Idem razgovarati s ljudima, pa što zaključe'

S Mostom treba razgovarati i sve opcije staviti na stol, te vidjeti argumente za i protiv. Podsjetio je kako HDZ ima obaveze prema svojih oko 800.000 glasača pa će od Mosta tražiti da to respektiraju. "Imamo neke svoje preferencije, ali smo fleksibilni i želimo u prijateljskom tonu razgovarati o svemu", rekao je.

Ne iznoseći s kojim će prijedlozima HDZ ići na razgovore u Šibenik, Karamarko je dodao da ga brine što je sve tako općenito, upozorivši kako bi volio da ta općenitost ne znači i dugotrajnost, što ne bi bilo dobro. "HDZ želi da ovo što prije završi, jer ovo je sad već, prije svega, mučenje građana", rekao je šef HDZ-a.

Pročitajte što su hrvatski povratnici napisali Petrovu

Smatra da sastanak u Šibeniku neće biti presudan jer se čeka i odgovor SDP-ove koalicije koja je, kako je rekao, već odbila mogućnost razgovora o velikoj koaliciji.

Karamarko je ponovio da je i on skeptičan prema dugotrajnosti tripartitne koalicije, ali drži da o njoj treba razgovarati. "Ne smije se unaprijed odbacivati ništa i ne smije se dokidati bilo koja mogućnost da ovo završimo na najbolji mogući način", poručio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene