Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnesena kaznena prijava

MORH: Nije bilo hakerskih upada u naš sustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MORH se danas obratio priopćenjem u kojem kaže kako nije zabilježen nikakav 'upad' u njihov sustav te kako je podnesena kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

Ministarstvo obrane (MORH) sinoć je zajedno sa Ministarstvom branitelja obitelji i međugeneracijske solidarnosti Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) podnijelo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja vezano uz objavu dijela podataka koji su se koristili pri izradi Jedinstvenog registra hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata kao i protiv nepoznatog počinitelja koji je dostavio dijelove podataka, priopćeno je danas iz MORH-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesuđeni umjetnik Incident u Muzeju umjetnosti: Zaposlenik objesio svoju sliku Slika nije dostupna Ministar Vukelić progovorio 'Nije dobro zbog objave registra prstom upirati u vlast'

MORH napominje da je ta objava protivna odredbama hrvatskog Ustava i Zakona o zaštiti osobnih podataka te je, budući se radi o klasificiranim podacima, protivna i odredbama Zakona o tajnosti podataka. Ističe da, u izvidnim radnjama koje se provode, sudjeluju i pripadnici Vojne policije te Vojno-sigurnosno obavještajne agencije kako bi se utvrdilo dali je do nezakonitog postupanja došlo u sustavu MORH-a.

'U ovom trenutku možemo sa sigurnošću reći kako informatička sigurnost MORH-a nije niti na koji način ugrožena, a MORH nije imao, niti zabilježio, bilo kakve 'upade' ili pokušaje 'hakerskih upada' u informatički sustav MORH-a', stoji u priopćenju MORH-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene