Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervju Nadana Vidoševića

'Moja imovina je rezultat mojih dobrih procjena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadan Vidošević je nekoliko sati nakon službene objave svoje kandidature gostovao u Dnevniku Nove TV.

Na pitanje zašto je baš on najbolji izbor za predsjednika, Nadan Vidošević je prvo rekao da drugi to moraju prepoznati, da bi ipak pojasnio: Kada je je bilo teško, kada je državu trebalo obraniti, ja sam bio u politici. Sada kada smo ekonomski ugroženi, želim se vratiti u politiku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Zbog iznimnih zasluga' Vidošević dobio stan od MORH-a te ga prodao za 1,6 milijuna kuna Slika nije dostupna Donošenje proračuna Bez privatnih investicija neće biti gospodarskog rasta

Prema anketi Nove TV od ponedjeljka trenutačno dobiva 12 posto te je trenutno treći. Kako planirate preskočiti Ivu Josipovića i Andriju Hebranga? 'Ne mislim nikoga preskakati sa svojih 120 kila. Želim ljudima vratiti osjećaj da mogu raditi od svoga rada. U današnjoj Hravtskoj dobili su samo oni koji redistribuiraju. Ljudi moraju znati da mogu živjeti od svoga rada i to dostojanstveno', rekao je Vidošević.

Očekujete li pomoć predsjednika Mesića? Bi li predsjednik trebao imati veći utjecaj nego što ima sada?

'Ja od Mesića očekujem da bude što je bio do sada, predsjednik svih građana.Predsjednik mora imati ovakav utjecaj kao do sada. Bitno je da bude osoba koja će u ekonomskoj krizi voditi zemlji. Predsjednik trenutno ima tri ključne ovlasti. Oružane snage moraju biti intrument, za razvoje tehnologija, diplomacija instrumenta za plasman proizvoda na inozemna tržište, isto kao i obavještajni sustav'.

Vidošević je upozorio da je Hrvatska ovo ljeto vidjela kako je to kada premijer nestane preko noći. 'Zamislite da nemate čvrstu točku u ovim kriznim vremenima. To mora biti predsjednik Hrvatske', napominje Vidošević.

Često se govori o vašoj imovini. Cijeli život ste zaista imali dobru plaću, ali dobra plaća ne stvara milijunaša, zar ne? Imate brojne nekretnine, umjetnine - mnogi nagađaju kako do svega toga niste došli legalnim putem?

'Ja sam bio direktor u dvije najveće firme u svojoj branši. U HDZ-u od početka. Nikada nisam bio činovnik nego uspješan gospodarstvenik. Moja sva imovina je u Hrvatskoj. Kupio sam zemlju na Kupreškom polju, ali kada su tamo svi kupovali imanja oko Hotela Adria i mislili da će na njima dobro špekulirati, ja sam kupio imanje na suprotnoj strani koje danas vrijedi sto puta više. Hoćete li mi zbog toga suditi ili ćete mi vjerovati da mogu to znanje primijeniti i na vođenje ove zemlje?'.

Možete li objasniti hrvatskim građanima koji također imaju dobru plaću kako uštedjeti za vilu na zagrebačkom Prekrižju ili sliku jednog Bukovca?

'Da, imam vilu na Prekrižju. Kupio sam svojim novcem tu zemlju koju su i drugi mogli. To je bila moja dobra procjena. Ne mogu svi isto zaraditi. Želim samo da svi imaju iste mogućnosti, ne kažem da će svi jednako zaraditi. Jeste li vi 90-ih kupovali po Beču hrvatske slikare kada nikog nisu interesirali? Ja sam tada išao po svijetu, tražio ih i investirao u to'.

Koga smatrate najopasnijim protukandidatom?

'Nema najopasnijeg kandidata. Ne bojim se prošlosti, za mene je izazov budućnost. Hoćemo li se iz mrtvila pokrenuti prema društvu koje živi od svoga rada, to je pitanje. Mi živimo sa 7 milijardi eura tuđeg novca. Ono što smo prodali čačino, od onoga što smo zadužili djecu, od toga živimo. To moramo okrenuti i tu će nastati pobjednik'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene