Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zamalo eko-incident u Gorskom kotaru: Prevrnula se cisterna s 25 tona dizela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo su sati sinoć dijelili Gorski Kotar od eko-incidenta. 25 tona goriva završilo je na cesti. Cisterna se prevnula, gorivo je curilo na sve strane, a izvorište pitke vode spasili su brzi vatrogasci.

Vozač je ostao priklješten u kabini, a gorivo je lagano istjecalo iz cisterne. Nakon što je vozač s teškim ozljedama nogu izvučen iz vozila, prevezen je u karlovačku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Pročitajte i ovo Benzinska crpka - 1 Stigla službena potvrda Vlada objavila nove cijene goriva Ilustracija PRIOPĆENJE EPPO-A Otkrivena milijunska prijevara s gorivom iz Hrvatske: Zaplijenjena imovina u vrijednosti od 2,4 milijuna eura

Branama od pijeska spriječeno je istjecanje dizelskog goriva izvan ceste a uskoro i istjecanje iz cisterne.

Pretakanje tereta započelo je jutros kad je vlasnik prevrnute cisterne osigurao zamjensku cisternu.

Na mjesto nesreće ubrzo su, uz policiju, vatrogasce i hitnu pomoć, stigli i predstavnici županijske inspekcije za zaštitu okolišta te vodopravna inspekcija. O događaju je javljeno i glavnoj državnoj inspektorici za zaštitu okoliša i glavnom vodopravnom inspektoru pri Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Zbog nesreće promet je u mjestu Močile bio prekinut na dionici Bosiljevo-Vrbovsko i vozilo se obilazno autocestom Rijeka-Zagreb. Promet je normaliziran tek od 18 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene