Josip Đakić
Josip Đakić Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Ispred jednog zagrebačkog restorana dogodio se incident u kojem je sudjelovao mlađi sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Tomislav Đakić. Đakićev je sin u pijanom stanju imao verbalni okršaj s četiri policajca te ih pritom izvrijeđao.


Incident u kojem je Tomislav Đakić (21) izvrijeđao četiri policajca ispred jednog zagrebačkog restorana na Trnju, dogodio se u srijedu popodne, doznaje Telegram, a sam Đakić mlađi bio je u pijanom stanju.

Vezani članci Migranti, ilustracija Pritisak raste, ali policija ne odustaje: Kod Brčkog prekinut lanac krijumčarenja - spriječen prelazak 12 migranata preko Save Kazneno prijavljeno devet osoba zbog krijumčarenja migranata Velika akcija policije! Zbog švercanja najmanje 100 migranata iz BiH u Hrvatsku, istraga nad devet osoba

Policija je intervenirala na poziv drugih osoba, no čim ih je ugledao, Tomislav Đakić ih je počeo i vrijeđati te je navodno na jednog policajca i pljunuo.

"Znate li vi tko sam ja?", vikao je na policajce. "Svi ćete dobiti otkaz", zaprijetio im je, a kad su ga upozorili da prekine s verbalnim ispadom poručio im je da mu mogu "popušiti k****".

Mlađi Đakić je priveden nakon toga te mu je u policijskoj postaji izmjereno 1,5 promila alkohola u krvi, doznaje Telegram. Evidentirano je da je prilikom privođenja zadobio i lakšu ozljedu.

Tomislav Đakić je na kraju završio na triježnjenju u bolnici u Vrapču, a kriminalističko istraživanje provedeno je idući dan.

Isto tako, prijavljen je za kazneno djelo prijetnje službenim osobama te mu prijeti zakonska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je u petak navečer kako je sudac istrage prihvatio njihov prijedlog i odredio Tomislavu Đakiću istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

"Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnji okrivljenik 18. lipnja 2020., za vrijeme dok je bio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, s nakanom da ustraši policijske službenike, počeo vikati na njih i vrijeđao ih te im izrekao više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se na člana svoje obitelji.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i donio rješenje o određivanju istražnog zatvora", navedeno je u priopćenju ODO-a.