Šestorica mladih Sirijaca pet su dana pješačila od Bosne do Hrvatske.

Galerija


Grupu od šestorice mladih Sirijaca koji su pet dana i noći pješačili od od Kladuše u Bosni do Novigrada na Dobri jutros je oko 8 sati uhvatila policija, tvrdi Radio Mrežnica.

Vezani članci Migranti iz kampa Lipa Migrantica tvrdi da su je seksualno zlostavljali hrvatski policajci: "Izvukao je nož i stavio mi ga na vrat" Migranti, ilustracija Ilegalni migranti pobjegli iz karantene: "Jednostavno su izašli iz kontejnera i preskočili ogradu"

Policajci su im, prema pisanju portala, dali svježe vode da se okrijepe, a koliko su umorni i iscrpljeni, dovoljno govori to što su jedva dočekali sjesti i izuti cipele.

"Dolazimo iz Sirije, hodamo pet dana od Bosne dovde, jako smo umorni. Imaš cigaretu?" rekli su novinarima Radija Mrežnica.

Riječ je o vrlo mladim ljudima, gotovo još dječacima koje vodi tek jedan nešto stariji mladić.

Mještani Novigrada na Dobri, ali i duž cijelog toka Dobre, gotovo svaku noć vide migrante, i to traje još od ove zime otkad je započeo migrantski val.

Za više informacija obratili smo se i Policijskoj upravi karlovačkoj, iz koje su tražili da im pošaljemo pismeni upit te ćemo odgovor objaviti po primitku.

"Tu vam je Slovenija..."

Sinoć je pak na karlovačkoj Brzoj cesti kod Mravinjaka uhvaćeno najmanje 15 migranata, među kojima je bilo i djece.

Kako javlja Radio Mrežnica, veći broj osoba hodao je cestom, dok su pokraj njih prolazili brojni automobili. U jednom trenutku policija je došla s tri kombija i zaustavila ih.

Skupinu migranata iz kombija je iskrcao krijumčar kazavši im da se preko rijeke, nalazi Slovenija te da moraju samo prijeći Koranu, a onda i Mrežnicu.

"Tu vam je Slovenija, preko vode i rijeke", rekao im je.

Ostavljeni migranti pješačili su tako od Turnja do karlovačke Brze ceste dok ih nije uhvatila policija nakon dojava građana.