Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Migranti uhvaćeni na području Karlovca

Krijumčar ostavio 15 migranata na Korani: "Tu vam je Slovenija, preko rijeke...."; Mladići iz Sirije pet dana pješačili iz BiH

Mladi Sirijci pet dana pješačili od Bosne do Hrvatske (Foto: Radio Mrežnica)
Mladi Sirijci pet dana pješačili od Bosne do Hrvatske (Foto: Radio Mrežnica) Radio Mrežnica
Aktualno Galerija +0 Mladi Sirijci pet dana pješačili od Bosne do Hrvatske (Foto: Radio Mrežnica) Galerija 1/1 >>
Šestorica mladih Sirijaca pet su dana pješačila od Bosne do Hrvatske.

Grupu od šestorice mladih Sirijaca koji su pet dana i noći pješačili od od Kladuše u Bosni do Novigrada na Dobri jutros je oko 8 sati uhvatila policija, tvrdi Radio Mrežnica.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Karlovac: Olupina auta u kojem je poginuo bračni par iz Rijeke Istraga u tijeku Dječak pušten iz bolnice: Njegovi roditelji stradali su u strašnoj prometnoj nesreći

Policajci su im, prema pisanju portala, dali svježe vode da se okrijepe, a koliko su umorni i iscrpljeni, dovoljno govori to što su jedva dočekali sjesti i izuti cipele.

"Dolazimo iz Sirije, hodamo pet dana od Bosne dovde, jako smo umorni. Imaš cigaretu?" rekli su novinarima Radija Mrežnica.

Riječ je o vrlo mladim ljudima, gotovo još dječacima koje vodi tek jedan nešto stariji mladić.

Mještani Novigrada na Dobri, ali i duž cijelog toka Dobre, gotovo svaku noć vide migrante, i to traje još od ove zime otkad je započeo migrantski val.

Za više informacija obratili smo se i Policijskoj upravi karlovačkoj, iz koje su tražili da im pošaljemo pismeni upit te ćemo odgovor objaviti po primitku.

"Tu vam je Slovenija..."

Sinoć je pak na karlovačkoj Brzoj cesti kod Mravinjaka uhvaćeno najmanje 15 migranata, među kojima je bilo i djece.

Kako javlja Radio Mrežnica, veći broj osoba hodao je cestom, dok su pokraj njih prolazili brojni automobili. U jednom trenutku policija je došla s tri kombija i zaustavila ih.

Skupinu migranata iz kombija je iskrcao krijumčar kazavši im da se preko rijeke, nalazi Slovenija te da moraju samo prijeći Koranu, a onda i Mrežnicu.

"Tu vam je Slovenija, preko vode i rijeke", rekao im je.

Ostavljeni migranti pješačili su tako od Turnja do karlovačke Brze ceste dok ih nije uhvatila policija nakon dojava građana.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene