Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto starog sjaja

Bjelolasica otišla u stečaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U predstečajnom postupku dug Bjelolasice je procijenjen na 40 milijuna kuna.

Nakon godina obećanja različitih političkih opcija kako će Bjelolasici vratiti stari sjaj - društvo je otišlo u stečaj. U posljednjih godinu dana posao je izgubilo oko 120 ljudi. Ostale su još dvije zaposlenice koje pripremaju dokumentaciju za postupak stečaja. Okolica Ogulina bilježi pad dolazaka i noćenja.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Ivan Vrdoljak Nakon žalbi građana Loše vijesti za bivšeg ministra: Tvrtka Ivana Vrdoljaka ostala bez dozvole za rad

Trideset godina provedenih u Bjelolasici bivši radnik i direktor Željko Magdić danas opisuje kao odnos cure i dečka. 'Hodali smo, onda je mene ta cura izvarala. Danas mi je žao te Bjelolasice koja je bila moja cura, a žao mi je i mene kao dečka koji sam hodao tako dugo vremena s tom curom', šali se Magdić.

Željko je među posljednjih 25 radnika koji su dolaskom stečajnog upravitelja dobili otkaz, a čekaju 6 zaostalih plaća - minimalaca.
Danas je zajedno sa stečajnim upraviteljem obišao imovinu Bjelolasice. U predstečajnom postupku dug se procjenjuje na 40 milijuna kuna.

'Prvo ročište je zakazano za 9. srpnja. Na njemu će se utvrdit tražbine koje će prijavit vjerovnici, ukupnja potraživanja koja imaju prema društvu i odlučiti što u daljnjem tijeku stečajnog postupka', kaže Tomislav Đuričin, stečajni upravitelj. 

Izgorio restoran 'Sabljaci' na Bjelolasici


Problemi s Bjelolasicom krenuli su kada je 2011. godine izgorjela glavna zgrada Hrvatskog olimpijskog centra - uslijedili su otkazi, a u prosincu 2013. opet je gorio - ovaj put restoran. Mještani ovog kraja svakako se prisjećaju puno boljih dana za Bjelolasicu kada je kroz cijelu godinu ovdje bilo gostiju.

Ankica Puškarić, direktorica Turističke zajednice Ogulin ističe da su ostali bez 600 posjetitelja.

No, ministar turizma Darko Lorencin kaže: vodimo računa o Bjelolasici.
'Aktualiziramo pitanje Bjelolasice i razgovaramo s investitorima', poručuje Lorencin. 

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak pak ne zna ništa o stečaju društva u državnom vlasništvu. 'Ne znam kakva je situacija s Bjelolasicom, morat ću se raspitati i potruditi da se spasi svako radno mjesto', kaže Vrdoljak.

Bivši poslovni direktor Bjelolasice u razdoblju od 2001. do 2003. godine - Gordan Maras za propast društva optužuje HDZ. A HDZ optužuje SDP i koaliciju.

'Nakon preuzimanja vlasti od aktualne koalicije vidimo da se apsolutno ništa nije dogodilo, dvije i pol godine i dalje traje agonija a konačnim evo završetkom stečaja', ističe Đuro Popijač, bivši ministar gospodarstva (HDZ). Gordan Maras, SDP-ov ministar poduzetništva i obra tvrdi pak suprotno: 'Nakon što je HDZ došao na vlast oni su to stopirali i nakon toga 8 godina nisu napravili ništa nego uništili firmu.'

Nakon godina i godina obećanja Bjelolasica opet čeka - potencijalne investicije. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene