Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhodavanje u tijeku

Prošlo je mjesec dana nove vlasti: Koju dvojicu ministara viđamo samo na sjednicama Vlade i što rade?

Aktualno Galerija Vladajući političari - 1 Vladajući političari - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Vladajući političari - 2 Vladajući političari - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Vladajući političari - 3 Vladajući političari - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Vladajući političari - 4 Galerija 1/4 >>
Iza Vlade Andreja Plenkovića i partnera prvih je mjesec dana. I dok se ministri Domovinskog pokreta još uvijek uhodavaju, oni HDZ-ovi samo su nastavili s poslom.

Od prisege Vlade prošlo je mjesec dana. Većina je ministara nastavila tamo gdje je stala – jedini novi u HDZ-ovim redovima je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

"Pa napravili smo jako puno: od cijelog niza sastanaka od turističkog i sportskog sektora, odradili prvi natječaj i dodijelili malo manje od četiri milijuna eura našim poduzetnicima", rekao je ministar.

Pročitajte i ovo Stjepan Mesić Bivši predsjednik o sadašnjem Mesić o Milanovićevim potezima: "Što imaš razgovarat s tim čovjekom? On je razarač!"

Josip Dabro, ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz redova Domovinskog pokreta, se sastao sa svinjogojcima i obećao im novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu i nove mjere protiv svinjske kuge, izvijestila je repoterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

Ali zato ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića vidimo samo na sjednici Vlade, kao i kolegu mu, ministra gospodarstva Antu Šušnjara. Prvog čovjeka resora gospodarstva. To što ih nema, tvrdi šef Domovinskog pokreta, ne znači da ne rade.

"Situacija oko Petrokemije je riješena na dobar način i u tom smislu su zaštićeni hrvatski interesi u samoj Petrokemiji", rekao je Ivan Penava.

Ministar demografije još uvijek nema prostorije, ali je, kaže Penava, okupio demografe i počeo s poslom.

"Nadam se da ćemo što prije doći do nadopunjene strategije koja će dati rezultate koje ćemo vidjeti kroz proračun i konkretne poteze", napomenuo je Penava.

Pročitajte i ovo Sabornica - 3 Najvažnija sporedna stvar na svijetu Najavljena stanka plenarne sjednice Sabora, oporba tvrdi: "To nije razlog da stane cijela država"

Potezi se ne vide, ali šef Sabora tvrdi da novi ministri hvataju konce.

"Čini mi se da za sada solidno funkcioniraju, ali očekuje da će u idućem razdoblju dublje ući u materiju i pokazati što znaju", smatra Gordan Jandroković.

Kadrovska križaljka još uvijek nije gotova jer nisu imenovani državni tajnici.

"Mislim da tu HDZ pokazuje mišiće. Njihovi su u ministarstvima, samo je pitanje državnih tajnika iz DP-a. Ako ih želi imenovati, imenovat će ih. Ako ne, onda će otezati", ustvrdio je Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a.

"U svjetlu ministra Dabre, možda su svi u Travniku i čekaju svoj red za dobit diplomu", našalila se Marijana Puljak.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene