Raste broj oboljelih od ospica zbog čega su u utorak na jugu Hrvatske odlučili svoj necijepljenoj djeci zabraniti ulazak u vrtiće.

Galerija


Od Ploča do Konavala necijepljena djeca od utorka ne mogu u vrtiće. Ne mogu biti primljena u vrtić bez potvrde o obavljenom sistematskom pregledu na kojemu stoji i cijepni status. Ako dijete nije cijepljeno, mora se navesti koji je razlog tome.

Vezani članci Liječnik u ordinaciji, ilustracija (Foto: Thinkstock/Getty) Svi bi trebali pročitati ovu poruku liječnika iz Dubrovnika zaraženog ospicama Dječji vrtići u Dubrovniku pokreću akcijski plan (Foto: Dnevnik.HR) - 1 Pravi doktor ili doktor Google? Dubrovčani podijeljeni oko cijepljenja djece protiv ospica, vrtićima nije svejedno

Iz Zavoda za javno zdravstvo ponovno pozivaju sve da cijepe svoju djecu, a i odrasle koji nisu sigurni da provjere svoj status, posebno oni koji rade u ugroženim skupinama poput djece i bolesnika.

Od ponedjeljak navečer su u dubrovačku bolnicu zaprimljena dva nova pacijenta. Liječnici apleiraju da se u bolnicu dolazi nakon konzultacija s liječnikom ili pedijatrom.

12.06.2018.
Zabrana primanje necijepljene djece u vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Ospice su u posljednjih godinu dana obišle cijelu Europsku uniju. Jedina zemlja u kojoj nisu zabilježene je Malta. Najviše ih je bilo u Italiji, Grčkoj, Rumunjskoj i Francuskoj. Prema tim podacima, zaključno s travnjem, u Hrvatskoj je bio tek jedan slučaj. U proteklih 15 dana ih je samo u Dubrovniku potvrđeno 12.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr