Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvedene mjere

Raste broj oboljelih od ospica: Od Ploča do Konavala necijepljena djeca ne mogu u vrtiće

Zabrana primanje necijepljene djece u vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Zabrana primanje necijepljene djece u vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zabrana primanje necijepljene djece u vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zabrana primanje necijepljene djece u vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zabrana primanje necijepljene djece u vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zabrana primanje necijepljene djece u vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Novi slučajevi ospica u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Raste broj oboljelih od ospica zbog čega su u utorak na jugu Hrvatske odlučili svoj necijepljenoj djeci zabraniti ulazak u vrtiće.

Od Ploča do Konavala necijepljena djeca od utorka ne mogu u vrtiće. Ne mogu biti primljena u vrtić bez potvrde o obavljenom sistematskom pregledu na kojemu stoji i cijepni status. Ako dijete nije cijepljeno, mora se navesti koji je razlog tome.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Pedijatar - 2 Slično kao ospice Hoće li roditelji plaćati kaznu ako odluče da neće cijepiti djecu protiv ove opasne bolesti? "Apsolutno alarmantna brojka"

Iz Zavoda za javno zdravstvo ponovno pozivaju sve da cijepe svoju djecu, a i odrasle koji nisu sigurni da provjere svoj status, posebno oni koji rade u ugroženim skupinama poput djece i bolesnika.

Od ponedjeljak navečer su u dubrovačku bolnicu zaprimljena dva nova pacijenta. Liječnici apleiraju da se u bolnicu dolazi nakon konzultacija s liječnikom ili pedijatrom.

Zabrana primanje necijepljene djece u vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zabrana primanje necijepljene djece u vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Ospice su u posljednjih godinu dana obišle cijelu Europsku uniju. Jedina zemlja u kojoj nisu zabilježene je Malta. Najviše ih je bilo u Italiji, Grčkoj, Rumunjskoj i Francuskoj. Prema tim podacima, zaključno s travnjem, u Hrvatskoj je bio tek jedan slučaj. U proteklih 15 dana ih je samo u Dubrovniku potvrđeno 12.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene