Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bivši sudac

Mislav Kolakušić godinama je kritizirao hrvatsko pravosuđe – sustav kojem je i sam pripadao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislav Kolakušić godinama je gradio karijeru u pravosuđu, a na izborima za Europski parlament u svibnju 2019. položio je svoj prvi politički test. Službeni je kandidat za predsjednika RH.

Mislav Kolakušić godinama je žestoko kritizirao hrvatsko pravosuđe – sustav kojem je i sam pripadao. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna govor mržnje Predsjednik Trgovačkog suda optužuje Mislava Kolakušića za manipulacije, propagandu i lažne objave Slika nije dostupna Svestran kandidat Dario Juričan – Želim biti Milan Bandić, predsjednik RH za film "Gazda'' dobio je nagradu, a sad snima "Kumeka"

Naročito je napadao zakon o predstečajnoj nagodbi. Nazivao ga je protuustavnim i ocijenio ga "većom pljačkom od Zakona o pretvorbi i privatizaciji". Obrušio se i na Ovršni zakon i na, kako je tvrdio, prevelike ovlasti javnih bilježnika. Nije mu se svidio ni Lex Agrokor. Na svemu tome lako je prikupljao simpatije javnosti.

Iako je godinama gradio sudačku karijeru, ove godine položio je svoj prvi politički test. Kandidirao se na izborima za Europski parlament i osvojio mandat. Njegova lista bila je ukupno četvrta sa 7,89 posto glasova. U izbornoj noći nije se pojavio pred medijima, ali je drugi dan odmah najavio da će se kandidirati za Pantovčak. Na krilima osvojenog mandata rekao je i da se Hrvatska ne može mijenjati u Europskom parlamentu, nego samo u Saboru, a najavio je i da će biti i ministar pravosuđa, policije te premijer. Rekao je i da će nakon preuzimanja dužnosti parlamentarca odmah krenuti s predsjedničkom kampanjom. 

No otad se rijetko pojavljivao u medijima. Predsjednik udruge Antikorupcija nakon izbora se više po medijima povlačio zbog napisa da je preko Antikorupcije nezakonito financirao kampanju. Prozvao ga i je DIP.

Mislav Kolakušić rođen je 15. rujna 1969. u Zagrebu. Tu je završio školu i upisao Pravni fakultet koji je završio 1997. Pravosudni ispit položio je tri godine poslije. Bio je sudski vježbenik na Trgovačkom sudu u Zagrebu, na Općinskom te Županijskom sudu. Sudski savjetnik na Trgovačkom sudu postaje 2000., nakon čega odlazi na Upravni sud. Viši sudski savjetnik na Upravnom sudu postaje 2005. Sudac Trgovačkog suda postaje 2011. Bio je i glasnogovornik Upravnog suda, posrednik za radne odnose Upravnog suda te predsjednik Udruge hrvatskih sudskih savjetnika i vježbenika. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene