Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I dok se svađa svatko sa svakim, premijer i Vlada potpisuju milijunske ugovore. Danas su dali hrvatsku zemlju u koncesiju kompanijama za istraživanje nafte i plina. Postavlja se pitanje smije li Vlada u ovakvim okolnostima, kad je doslovno jednom nogom izvan Banskih dvora, potpisivati ovako značajne ugovore.


Reporter Mislav Bago osvrnuo se u Dnevniku Nove TV na današnje potpisivanje ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika na šest istražnih prostora u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Vezani članci Dragan Kovačević Sporni ugovori i projekti koji su tvrtku oštetili za čak 10 milijuna kuna: Dnevnik Nove TV doznaje nove detalje u aferi Janaf Vjetroelektrana - ilustracija Slaven Dobrović o spornim ugovorima: "Pritisaka je bilo, ali ne smije se nešto činiti na način da se nekome osigurava ekstremno velika zarada"

Ministar gospodarstva, Tomislav Panenić danas je potpisao Ugovore o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika s predstavnicima INA-e koja je dobila koncesiju na jedan istražni prostor te s predstavnikom kanadske tvrtke Vermiliona Energy koja je dobila koncesiju na četiri istražna prostora.

'Koliko god to zvučalo možda sada mnogima šokantno, sve je to zapravo u skladu sa zakonom no stvar je političke pameti da li raditi takvo što kad znate da ćete za sedam dana praktički biti smijenjeni jer je gotovo cijela konstrukcija napravljena da vas se smijeni. Predsjednik Vlade ovdje je bio više kao biznismen, a manje kao političar. Nije razmišljao političkim instiktom. No, odlučio je zapravo dati u koncesiju zemljište u Slavoniji.

Hvalio se s tih pola milijarde kuna. Ako HDZ-ov plan o smjeni Tihomira Oreškovića prođe, već sljedećeg tjedna imat ćemo tehničku vladu, a ona praktički neće moći donositi nikakve odluke.

Zemlju će držati na hladnom pogonu do formiranja nove vlade, što znači da ćemo zapravo osiguravati mirovine, socijalne naknade, nikakvi ugovori kao što su ovi ugovori 'teški' pola milijarde kuna se neće moći potpisivati ovdje u Banskim dvorima', rekao je Mislav Bago u Dnevniku Nove TV.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju