Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač u New Yorku je na upite novinara u srijedu komentirao napise u hrvatskim medijima da u HDZ postoje frakcije, istaknuvši kako su to medijske izmišljotine, i da su u HDZ-u fokusirani na pregovore s Mostom o sastavljanju nove Vlade.


"Mi u HDZ-u smo trenutačno fokusirani na pregovore s kolegama iz Mosta, o formiranju nove Vlade koja mora biti čvrsta i stabilna", rekao je Kovač, koji u New Yorku sudjeluje na sjednici Opće skupštine UN-a.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković nakon sjednice vrha HDZ-a: "Atikorupcijsko vijeće? Ne pratim što rade, imam većeg posla" Branko Bačić Je li država mogla spriječiti transakciju? Bačić: "Ne znam kako bi hrvatske vlasti to mogle"

Dodao je kako u HDZ-u postoji samo jedna frakcija, a zove se frakcija za bolju i uspješnu Hrvatsku koju predvodi Andrej Plenković.

Kovač je naglasio da su medijski napisi o podjelama u HDZ-u izmišljotine i gluposti, te da na to ne želi trošiti riječi.

Upitan kako komentira previranja u oporbi, rekao je da su ona rezultat pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima.

Kovač na Općoj skupštini UN-a

UN-ov summit o izbjeglicama je na neki način prvi put da je stvorena matrica kako dugoročno, organizirano i humano pristupati prema izbjeglicama i migrantima diljem svijeta, rekao je u srijedu hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač tijekom svog sudjelovanja na sjednici Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku u sklopu koje je održan i spomenuti summit.

Ministar Kovač svoj posjet UN-u iskoristio je i za mnoge susrete s kolegama, između ostalih i s ministrom vanjskih poslova Bjelorusije Vladimirom Makeiem.

Kovač će sudjelovati i na radnom ručku Američko-jadranske povelje kojom trenutačno predsjeda Hrvatska, te na sastanku na razini ministara vanjskih poslova u okviru sveobuhvatnog ugovora o zabrani nuklearnog testiranja.

Ministar vanjskih poslova bit će nazočan i na Općoj skupštini kada bude svoj govor držala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjednica je najavila da će govoriti o takozvanoj agendi 2030., usmjerenoj ka ostvarenju ciljeva održivog razvoja, koji su pretpostavka za rješavanje mnogih problema, među njima i izbjegličke krize. U svemu tome, kako je rekla, Hrvatska se posebice mora usredotočiti na obrazovanje, na jednakost spolova, školovanje djece i promicanje prava na sigurnost i prava na razvoj.

"Sve u svemu, ovo je vrlo zanimljiv i intenzivan dan za hrvatsku diplomaciju", zaključio je ministar Kovač. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju