Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Što se tiče mogućih novih izbora, Mrsić je ustvrdio kako su, gledajući sadašnju situaciju, novi izbori najlošije rješenje.


Ministar rada i mirovinskog sustava i član Glavnog odbora SDP-a Mirando Mrsić izjavio je u petak, dan uoči sjednice tog stranačkog tijela, odgovarajući na novinarski upit je li moguće da SDP podrži nekoga drugoga kao mandatara za premijera umjesto Zorana Milanovića, da je Milanović "sadašnji i budući premijer".

Vezani članci Problemi Zorana Milanovića u Kninu Predsjednikova borba: Tijekom svečanosti na tvrđavi u Kninu u nekoliko je navrata imao problema u ključnom trenutku General Turalija smijenjen zbog droge u vojsci - 5 Zbog droge u Hrvatskoj vojsci pale i prve smjene: Dužnosti razriješen brigadni general Perica Turalija, no hoće li to biti sve?

Na pitanje je li moguće da SDP odluči drugačije od HNS-a i ostalih koalicijskih partnera koji su rekli "ne" mogućnosti formiranja tripartitne Vlade SDP-a, HDZ-a i Mosta, Mrsić je rekao da će mediji o tome dobiti izjave nakon subotnje sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Upitan hoće li premijer Milanović uspjeti sakupiti potrebnih 76 potpisa za konstituiranje Hrvatskog sabora i formiranje Vlade, Mrsić je odgovorio - "vidjet ćemo".

Grmojina poruka HDZ-u i SDP-u: 'Nada umire zadnja'

Što se tiče mogućih novih izbora, Mrsić je ustvrdio kako su, gledajući sadašnju situaciju, novi izbori najlošije rješenje, pa bi trebalo učiniti dodatne napore da se formiraju Sabor i Vlada.

U vezi izjave HDZ-ova predsjednika Tomislava Karamarka da "Vlada uvodi puzajući državni udar", Mrsić je rekao kako bi o tome trebalo pitati Karamarka.

Mrsić je na novinarska pitanja odgovarao uoči dodjele nagrada pobjednicima projekta "Hrvatska pamet Hrvatskoj" u organizaciji Poslovnog dnevnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook