Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji nadzora idući tjedan

Divjak o žigosanju na nastavi: "Postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, no tek se utvrđuje njihova težina"

Blaženka Divjak (Foto: screenshot)
Blaženka Divjak (Foto: screenshot) Foto: Screenshot
O slučaju koji je potresao Hrvatsku, kada je srednjoškolac svojoj kolegici iz razreda usijanim vrhom upaljača u kožu utisnuo slovo "u" i reakciji ravnatelja koji je izjavio kako je to sve samo dječja igra, oglasila se ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

''Do sada je u nadzoru koji traje nedvojbeno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, kao stručnog i poslovodnog voditelja Škole, no tek će se po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlastima.

Pročitajte i ovo Blaženka Divjak Nakon tri godine suđenja Divjak oslobođena optužbe za klevetu: "Obijesno parničenje bivšeg rektora Borasa i sadašnjeg Lakušića protiv mene završilo na njihovu sramotu" Ilustracija "Sami slažu satnicu" Hoće li se u školama gledati utakmice? "Čitam i ne vjerujem"

Očekujemo da će u prvoj polovici sljedećeg tjedna biti okončan nadzor te će biti poznati svi detalji slučaja", priopćeno je iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ravnatelj zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Jozo Dragić kazao je kako snosi krivicu, a na pitanje očekuje li sankcije, odgovorio je: "Da, izgleda da očekujem sankcije".

Ravnatelj tvrdi kako on nije izjavio da je slučaj žigosanja tijekom nastave "dječja igra", već su mu to tako prezentirala sama djeca. Poručio je i kako nakon incidenta nije zvao policiju i hitnu pomoć jer su ga tako zamolila djeca. Na pitanje bi li sad postupio drugačije, kazao je da vjerojatno bi.

Protiv maloljetnika koji je kolegici iz razreda usijanim vrhom upaljača u kožu utisnuo slovo "u", a slično je napravio i još jednom kolegi iz razreda, podnijeta je kaznena prijava zbog nanošenja tjelesnih ozljeda u svezi zločina mržnje.

Iz Zadarske policije su poručili kako su u dogovoru s općinskim državnim odvjetništvom, maloljetnik nije priveden jer se smatra da nema opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi na Puntamici u srijedu je jedan učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova "u" opekao i doslovno žigosao jednu školsku kolegicu i jednoga kolegu.

Djevojka je pretrpjela dvije opekotine na ruci, dok je mladić opečen po vratu. Otac djevojke izjavio ja kako njegovoj kćeri nakon što je slučaj izašao u javnost, stižu poruke prijetnje.

U petak je potvrdio kako je njegovoj kćeri stigla još jedna prijetnja. Adem Shala, otac napadnute djevojčice otkriva: "Danas se desila još jedna prijetnja od neke druge osobe koja nije u tom odjelu škole i mala je pozvala nas roditelje", rekao je.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene