Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj legalizacije za 2 godine

Ministrica u Slavoniji: 'Nismo stali s rušenjima ilegalnih građevina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica Anka Mrak Taritaš s čelnicima lokalnih uprava razgovara o problemima oko legalizacije bespravno sagrađenih objekata kako bi cijeli postupak u Hrvatskoj bio gotov za 2 godine.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, Anka Mrak-Taritaš tijekom srijede bila je u obliasku Slavonije te je posjetila nekoliko županija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O oduzimanju poslova oko legalizacije Bandić: 'Nisam ja Usain Bolt, ali sam odgovoran čovjek!' Slika nije dostupna Objavljeni podaci Koliko je dosad riješeno zahtjeva za legalizaciju i gdje najviše zapinje?

Ministrica se u obilasku slavonskih županija sastaje sa čelnicima županija i gradova kako bi od njih čula koji su problemi legalizacije s obzirom na veliki broj zahtjeva. Stoga će se morati povećati i kapaciteti zaposlenih, a kako je istaknula, ona i Ministarstvo dat će sve od sebe da pomognu lokalnim upravama i samoupravama. Cijeli postupak bit će, nada se Taritaš, gotov za dvije godine, a sve detalje znat će kad obiđe sve županije.

>> Zbog golemog broja zahtjeva za legalizaciju bit će novih zapošljavanja

Na upit novinara nastavlja li se rušenje bespravno sagrađenih objekata, Taritaš je odlučno odgovorila kako se rušenje nastavlja i to preko ljeta u kontinentalnoj Hrvatskoj, a na jesen na Jadranu. Dodala je i kako Ministarstvo ne voli rušenja, ali prostor se mora očuvati. Riječ je o objektima koji su se ilegalno počeli graditi nakon lipnja 2011. godine. Također, istaknula je Taritaš, da se trude rušiti objekte u fazi temelja tako da to bude što manji trošak za vlasnika ilegalne građevine.

Mrak Taritaš do kraja dana obići će Vukovarsko-srijemsku, Osječko-baranjsku, Virovitičko-podravsku te Koprivničko-križevačku županiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene