Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neke stranke vladajuće koalicije zalažu se za ukidanje ministarstva branitelja.


Nakon brzopotezne ostavke ministra branitelja Mije Crnoje, vladajuća koalicija još nema odgovor tko će biti njegov nasljednik. Neke stranke vladajuće koalicije, poput HSP-a AS, zalažu za ukidanje tog ministarstva, odnosno pripajanje Ministarstvu obrane.

Vezani članci Skuplji plin: Ilustracija - 6 Cijena plina u idućoj godini mogla bi drastično porasti, ali državni tajnik uvjerava - velikog poskupljenja neće biti Oleg Butković - 3 Butković o rekonstrukciji Vlade: "Nemojte od mene tražiti da govorim o kolegama, da ih ocjenjujem. Mi smo svi tu na određeno vrijeme"

No, to je čini se prvi glas nekim ministrima.

Oleg Butković, HDZ-ov ministar prometa i infrastrukture, izjavio je da ne zna ništa o toj ideji ali je kazao i svoje mišljenje.

'Mislim da ministarstvo branitelja treba ostati ministarstvo branitelja', poručio je.

Lovro Kuščević, ministar graditeljstva i prostornog uređenja (HDZ) kazao je prvo da ne zna ništa o tome a onda je dodao: 'Mislim da je to važno ministarstvo, da su to ljudi koji su branili i obranili Hrvatsku i o njima trebamo brinuti. To je tema koju treba ozbiljno raspraviti.'

Glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić poručio je da se nije promjenio stav njegove stranke da Ministarstvo obrane može voditi brigu o braniteljskim i pravima njihovih obitelji.

I danas mislimo da u svakoj državi koja je bila u ratu brigu o pravima branitelja i njihovih obitelji, brigu o obiteljima poginulih može voditi Ministarstvo obrane, rekao je Ćorić. Dovoljno je, smatra, da se u Ministarstvu otvori jedan resor za brigu o braniteljima, a drugi o braniteljskim udrugama.

Ćorić podsjeća da je još lani partnerima (HDZ-u) dostavio mišljenje da je Ministarstvo branitelja, kakvo je bilo pod dirigentskom palicom Predraga Matića, neprihvatljivo i ne treba postojati. "To je bilo ministarstvo koje nije radilo svoj posao, nije bilo na usluzi braniteljima", rekao je Ćorić poručivši da se stav pravaša nije promijenio.

Povodom ovih najava, branitelji će održati konferenciju za novinare.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju