Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na tragediju

Nakon smrti mladića u Zaprešiću i jedne osobe u Jastrebarskom: Oglasilo se Ministarstvo zdravstva

Hitna pomoć, ilustracija (Getty Images)
Hitna pomoć, ilustracija (Getty Images)
Ministarstvo zdravstva reagiralo je nakon što su na području Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u Zaprešiću i Jastrebarskom preminule dvije osobe.

Nakon što je Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije u detalje objavio korake koji su bili provođeni tijekom intervencije u Zaprešiću, prilikom čega je preminuo 21-godišnjak, o tome se oglasilo i Ministarstvo zdravstva.

Pročitajte i ovo Vjekoslav Đaić ispred ministarstva zdravstva (Foto: Dnevnik.hr) Što se događalo u Zaprešiću? Čekaju se nalazi inspekcije: Oporba traži smjenu ministra, a građani žele sustav koji funkcionira Hitna pomoć u Zaprešiću (Dnevnik.hr) Hitna stigla bez liječnika Ministarstvo zdravstva šalje inspekciju u Zaprešić nakon što je mladić tragično preminuo na ulici

Uz preminulog mladića u Zaprešiću, otkriven je još jedan uznemirujući podatak. Dok je hitna iz Jastrebarskog bila na intervenciji u Zaprešiću, ondje je umrla jedna osoba.

U Ministarstvu zdravstva tvrde kako su zatraženi i dobiveni dodatni timovi u Zavodu za hitnu medicinu te da su svi djelatnici stručno osposobljeni sa svim potrebnim tečajevima i posjeduju valjane licence.

Priopćenje ministarstva prenosimo u cijelosti.

"Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije je sukladno Mreži hitne medicine ('Narodne novine' broj 71/12) raspolagao sa 30 timova T1, 10 timova T2 i 2 Dežurstva.

2016. godine zatraženi su dodatni timovi te od lipnja iste godine donošenjem nove Mreže hitne medicine ('Narodne novine' broj 49/16), Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije povećan je na 45 timova T1 i 5 timova T2. To je povećanje od ukupno 10 timova, odnosno čak je 15 timova T1 više u odnosu na prethodnu Mrežu.

 

Od zadnje izmjene Mreže hitne medicine 2016. godine do danas, Hrvatski zavod za hitnu medicinu nije zaprimio niti jedan novi zahtjev za izmjenom Mreže od strane ZHM Zagrebačke županije.

Ovom prilikom ističemo kako su svi djelatnici stručno osposobljeni sa svim potrebnim tečajevima te posjeduju valjane licence. Također, napominjemo kako Zavod za hitnu medicinu posjeduje svu propisanu opremu (Zaprešić ima pet defibrilatora).

Još jednom navodimo kako je inspekcijski izvid u tijeku i po njegovom dovršetku ćemo se detaljnije očitovati te ustanoviti je li bilo ikakvih propusta.

Ovim putem još jednom izražavamo duboku sućut obiteljima preminulih", piše u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene