Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O povratku

MVEP se oglasio o plaćanju troškova BBB-ovaca

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Foto: Tomislav Kristo/Cropix
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova oglasilo se o povratu Bad Blue Boysa u Hrvatsku.

Nakon što je grčki sud donio odluku o puštanju 31 navijača Dinama, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova poslalo je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"Nastavno na odluku grčkog suda, kojom je na slobodu pušten 31 hrvatski državljanin (pripadnici navijačke skupine), danas je započeo postupak njihovog povratka u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Doček u hrvatskim gradovima - 5 Velike brojke Neki će za doček platiti i više od 150.000 eura: Pogledajte tko gdje nastupa

Sukladno naputku hrvatske Vlade Veleposlanstvu RH u Ateni, svima je ponuđena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku. Ujedno, ponuđena je i mogućnost izvrštenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača.

Veleposlanstvo RH u Ateni dosad je pružilo novčanu pomoć za potrebe kupnje avionskih karata i druge troškove radi povratka u RH za 14 hrvatskih državljana. Ujedno je putni list izdan za njih šest.

Pročitajte i ovo Splitska zračna luka Sveti Jeronim - 1 Županova inicijativa Zračna luka obara rekorde, a sad ima i novo ime: Građani su podijeljeni

Vlada, MVEP i Veleposlanstvo RH u Ateni prate situaciju vezanu uz preostale hrvatske državljane koji su pritvoreni u Grčkoj te će nastaviti komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima", poručili su iz Ministarstva.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene