Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Minisatrstvu će da provjeri broj i vjerodostojnost potpisa trebati najviše mjesec dana, smatra ministar Arsen Bauk.


Ministarstvo uprave zaprimilo je danas potpise prikupljene u referendumskoj inicijativi o donošenju zakona kojim bi se zabranilo izdvajanje pratećih djelatnosti u javnom sektoru, a ministar Arsen Bauk drži da će za provjeru broja i vjerodostojnosti potpisa Ministarstvu trebati najviše mjesec dana.

Vezani članci Sanja Vištica o prikupljanju potpisa za referendum (Foto: Dnevnik.hr) Što građani misle o odlasku u mirovinu sa 67 godina? "Moj muž je radio do 64. godine, umro je s posla. Ovo nije normalno" Lovro Kuščević (Foto: Arhiva/Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Objavljeno koliko potpisa treba za referendum protiv mirovine sa 67 godina, Sever: "Odaziv je više nego dobar"

'Trebat će nam ne više od 30 dana, a ako se pojave neki problemi, o tome ćemo izvijestiti javnost', rekao je Bauk.

Milanović o reformama: 'Nije se stalo, samo se zastalo'

Predstavnici 17 sindikata u srpnju su predali Saboru više od 612.000 potpisa prikupljenih u referendumskoj inicijativi protiv 'outsourcinga', nakon čega je Sabor zadužio Vladu da provjeri vjerodostojnost i broj prikupljenih potpisa.

'Uzorak potpisa nad kojima će se obaviti provjera broja i vjerodostojnosti odredit će Državni zavod za statistiku, a o rezultatima provjere Ministarstvo uprave izvijestit će Vladu', priopćeno je danas iz Ministarstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook