Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miljenić odlučio

Čačić ne može iz zatvora u LOV na investicije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo pravosuđa najavilo je danas da će negativno odgovoriti na zamolbu pulske Lučke uprave koja je željela iskoristiti stručnost bivšeg prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića i zaposliti ga dok služi zatvorsku kaznu u Valturi zbog izazivanja prometne nesreće s dvoje poginulih.

Povodom medijskih napisa o molbi pulske Lučke uprave za zapošljavanjem Radimira Čačića Ministarstvo pravosuđa je na svojim internetskim stranicama objavilo da ne postoje zakonske mogućnosti za udovoljavanje molbi Lučke uprave Pula te da će na nju negativno odgovoriti.

Ministarstvo objašnjava da zakonom nije predviđeno privremeno zapošljavanje zatvorenika izvan kaznionice na inicijativu poslodavca.

Nakon što je nedavno objavljeno da Čačić slobodno vrijeme na izdržavanju kazne u Valturi krati vježbanjem golfa, mediji su objavili da je pulska Lučka uprava zatražila odobrenje da ga zaposli, vjerujući da bi im zbog svog bogatog iskustva mogao biti od koristi.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna" Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti

>>Teška kazna: Čačić iz zatvora ide u Lučku upravu?

Ravnatelj Lučke uprave Donald de Gravisi rekao je medijima da je ta ideja došla spontano jer se Čačića može angažirati na ozbiljnim poslovima kao što je putnički terminal za kruzere. Čačić je navodno u razgovoru s predsjednikom Upravnog vijeća te Lučke uprave ideju odmah prihvatio.

Bivši prvi potpredsjednik vlade u kaznionici otvorenog tipa u Valturi služi 22-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj. Nakon isteka najmanje polovice kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust, a izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom na tri godine. (Hina)

Teška kazna: Čačić iz zatvora ide u Lučku upravu?DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene