Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Povjerenstva

Kujundžić o spinrazi: "Djeca na respiratoru nisu hitni slučajevi"

Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je kako još nekoliko djece sa spinalnom mišićnom atrofijom treba doći do Povjerenstva za Spinrazu koje će nakon toga izreći svoj sud hoće li im biti odobreno liječenje.

No, nije rekao i kad će to biti. Dnevnik Nove TV izvijestio je o malenoj Nori Rogošić koja boluje od ove teške bolesti, no lijek još nije dobila. Ministar kaže kako milijun i pol kuna prikupljenih za spinrazu i dalje stoji na računu, ali će ići za samo određene pacijente.

Pročitajte i ovo Nejednaki pred zakonom - 3 nejednaki pred zakonom Kad je država jednima majka, a drugima maćeha: Pali na natječaju vrijednom milijun kuna zbog - pogrešne boje konca! Slika nije dostupna Bivši ministar Iz Sabora potvrdili da je Kujundžić tražio aktiviranje saborskog mandata

Objasnio je kako će taj novac biti trošen ovisno o tome za kojeg se pacijenta odluči povjerenstvo.

"To bi mogli biti pacijenti koji u tom trenutku trebaju žurno neko liječenje, a koje će se izorganizirati doslovce preko noći. Sve drugo prati Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), prati što je registrirano kad se liječi u zemlji ili kad se ne liječi u Hrvatskoj", objasnio je.

Pritom je podsjetio kako djeca na respiratoru "po kriterijima medicine nisu hitni slučajevi", ali jesu pacijenti "kojima treba pokušati dati nove oblike terapije". Rekao je kako su "trendovi u znanosti takvi da se povećava šansa" da će i djeca na respiratoru dobivati terapiju.

"Prema onom što se događa sad u Europi i pomacima u znanosti, postoje pozitivni pomaci u tom smislu", zaključio je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Aktualno Zagrebačka policija za utorak i srijedu najavila zastoje i gužve: Provjerite koje biste pravce trebali izbjegavati Preporučeni pravci kretanja (Foto: PUZ) Preporučeni pravci kretanja (Foto: PUZ) Foto: PUZ Preporučeni pravci kretanja (Foto: PUZ) Preporučeni pravci kretanja (Foto: PUZ) Foto: PUZ +0 PUZ, preporučeni pravci (Foto: PUZ) Hrvatska Zagrebačka policija za utorak i srijedu najavila zastoje i gužve: Provjerite koje biste pravce trebali izbjegavati 1/3 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene