Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U izradi lista prioriteta

Vrdoljak: U rujnu počinju rušenja bespravnih objekata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak najavio da će se bespravni izgrađeni objekti u Hrvatskoj početi rušiti u rujnu.

'Bespravno izgrađeni objekti počet će se rušiti u rujnu, a ne prije, zbog samog tijeka turističke sezone', kazao je ministar Vrdoljak danas u Umagu, dodavši kako će prvi na udaru biti oni objekti čija je gradnja u tijeku, a potom i oni koji po ocijeni jedinica lokalne samouprave smetaju razvoju te sredine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rušenje u priobalju i na kontinentu Vrdoljak: Legalizirajte ilegalno izgrađene objekte Slika nije dostupna Gost Dnevnika Nove TV EKSKLUZIVNO Vrdoljak: Legalizacija će sada ići puno brže!

>> Vrdoljak za Dnevnik Nove TV: Ništa nije zapelo, radi se punom parom!

Po njegovim riječima, u izradi je lista prioriteta s time da će vlasnici onih objekata koji su 'nastali' prije donošenja Zakona o legalizaciji bespravne gradnje imati priliku, kako je rekao 'sve papire dovesti u red'.

U sklopu obilaska gradilišta stambenih zgrada, koja se gradi po programu društveno poticajne stanogradnje, ministar Vrdoljak u Umagu je obišao i razgledao gradilište novog višestambenog objekta na lokaciji Komunela Potok. U njemu će već iduće godine novi dom pronaći 39 obitelji koji su kupili stan po cijeni od 849 eura za četvorni metar.

'Upravo bi stambeno poticajna stanogradnja mogla biti ona karika koja će potaknuti građevinski sektor', istaknuo je Vrdoljak, koji je za iduća dva mjeseca najavio podjelu ključeva 45 stanova u Zadru. Nakon toga slijedi podjela ključeva u Gospiću, itd.

Gradi se u Makarskoj, Opatiji, Puli i Vinkovcima, a u Šibeniku je u tijeku projektiranje stanova. 'Osim toga pripremaju se i vrlo ozbiljni projekti u Zagrebu i Splitu, a dogodine i u Osijeku',  zaključio je Ivan Vrdoljak.

Riječ je o ukupnim investicijama u visini od 190 milijuna kuna, a dogodine bi se ta sredstva, prema najavi Vrdoljaka, mogla i udvostručiti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene