Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna pužnica 88 tisuća kuna

Ministar Rajko Ostojić uručio umjetne pužnice Vinogradskoj bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetio je danas Kliniku za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a Sestara milosrdnica te im uručio 30 umjetnih pužnica - 20 za djecu i 10 za odrasle, čija ugradnja omogućuje slušnost osobama oštećena sluha.

U toj su klinici od 1996. do danas ugrađene 374 pužnice od ukupno njih 468 u cijeloj Hrvatskoj. Poseban poticaj bile su humanitarne akcije 2001. 'Anamarija u svijetu zvukova' i 2002. 'Dajmo da čuju', koje su pridonijele da za ugradnju umjetnih pužnica u Hrvatskoj više nema listi čekanja.

Inače, godišnje 30-ak osoba oštećena sluha treba umjetnu pužnicu, a među njima je najviše djece.

'U deset godina za ugradnju umjetne pužnica nema listi čekanja i to je tipičan primjer kako se sustavno može riješiti problem koji je započeo humantarnim akcijama, a zatim je njegovo rješavanje preuzela država', naglasio je ministar zdravlja.

Zahvaljući središnjoj nabavi i sniženju cijena HZZO je jednu pužnicu platio 88 tisuća kuna ili oko 12 tisuća eura, dok se početna cijena pužnica prije kretala oko 30 tisuća eura.

Ostojić je ponovio svoje obećanja da će liste čekanja u idućih šest mjeseci svesti u medicinski prihvatljive granice. Kazao je da početkom idućeg tjedna očekuje da mu ravnatelji svih bolnica dostave podatke o svojim listama čekanja za pojedine dijagnostičke postupke i operacije.(Hina)

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene