Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dragan Primorac i formalno član HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrazovanja, znanosti i sporta, Dragan Primorac, postao je član HDZ-a.

Primorcu je iskaznicu svečano uručio sam predsjednik HDZ-a i njegov šef u Vladi, premijer Ivo Sanader, a Primorac je odmah kooptiran i u predsjedništvo stranke.

Pročitajte i ovo Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao

Uz Primorca člansku iskaznicu dobilo je danas još desetak, kako je rečeno, uglednih stručnjaka iz akademske zajednice.

U HDZ-u su se, uz Primorca, tako učlanili i državni tajnik Dražen Vikić Topić, pomoćnici ministra Dragan Švarc, Stipe Mamić i Sara Sanela Butorac, predstojnik Klinike za pedijatriju na zagrebačkom Rebru Ivan Malčić, predstojnik sudske medicine na riječkom Sveučilištu Alen Bosnar i njegov kolega iz Splita Šimun Anđelinović, zagrebački kirurzi Željko Rašić i Branko Vučković, te ekonomist i poznati nogometni sudac
Goran Marić.

Primorac je nakon učlanjenja na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a istaknuo da je kroz sve tri godine ministarskoga mandata imao punu podršku HDZ-a.

Premijer Sanader osvojio ga je, kaže, zalaganjem za društvo znanja i istinom. Primorac je istaknuo i da svi koji su se danas učlanili u HDZ žele bolje Hrvatskoj, u svjetlu europske i svjetske budućnosti.

- Svi ovi ljudi tražili su svoj put i našli su ga u HDZ-u, rekao je
Primorac, ističući da intelektualce u politiku vodi odgovornost prema državi.

Sanader je pak, naglasio da današnji ulazak osam doktora znanosti u HDZ dokazuje kako najviši krug hrvatskih znanstvenika podupire stranku, kao što to, kaže, čine i seljaci, radnici, te sve veći broj studenata i učenika.

- Tu potporu moramo opravdati, ne samo prema članovima, nego prije svega prema onima koji će nam dati svoj glas, rekao je Sanader.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene