Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar obrazovanja, znanosti i sporta, Dragan Primorac, postao je član HDZ-a.


Primorcu je iskaznicu svečano uručio sam predsjednik HDZ-a i njegov šef u Vladi, premijer Ivo Sanader, a Primorac je odmah kooptiran i u predsjedništvo stranke.

Vezani članci Osnovana stranka \'\'Možemo!\'\' (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Osnovana nova politička stranka ''Možemo!": ''Ljevica se ne mrvi, ona se upravo budi'' Predsjednik HSS-a Krešo Beljak (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) HSS puca po šavovima: "Stranka nam je ukradena, no mi sigurno nećemo napustiti brod koji tone"

Uz Primorca člansku iskaznicu dobilo je danas još desetak, kako je rečeno, uglednih stručnjaka iz akademske zajednice.

U HDZ-u su se, uz Primorca, tako učlanili i državni tajnik Dražen Vikić Topić, pomoćnici ministra Dragan Švarc, Stipe Mamić i Sara Sanela Butorac, predstojnik Klinike za pedijatriju na zagrebačkom Rebru Ivan Malčić, predstojnik sudske medicine na riječkom Sveučilištu Alen Bosnar i njegov kolega iz Splita Šimun Anđelinović, zagrebački kirurzi Željko Rašić i Branko Vučković, te ekonomist i poznati nogometni sudac
Goran Marić.

Primorac je nakon učlanjenja na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a istaknuo da je kroz sve tri godine ministarskoga mandata imao punu podršku HDZ-a.

Premijer Sanader osvojio ga je, kaže, zalaganjem za društvo znanja i istinom. Primorac je istaknuo i da svi koji su se danas učlanili u HDZ žele bolje Hrvatskoj, u svjetlu europske i svjetske budućnosti.

- Svi ovi ljudi tražili su svoj put i našli su ga u HDZ-u, rekao je
Primorac, ističući da intelektualce u politiku vodi odgovornost prema državi.

Sanader je pak, naglasio da današnji ulazak osam doktora znanosti u HDZ dokazuje kako najviši krug hrvatskih znanstvenika podupire stranku, kao što to, kaže, čine i seljaci, radnici, te sve veći broj studenata i učenika.

- Tu potporu moramo opravdati, ne samo prema članovima, nego prije svega prema onima koji će nam dati svoj glas, rekao je Sanader.