Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prenamjena rafinerije

Ministar Ćorić poručio da su Hrvatskoj prioritet snažna INA i unaprjeđenje poslovanja

Tomislav Ćorić (Dnevnik.hr)
Tomislav Ćorić (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Tomislav Ćorić (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nakon što je INA objavila poslovni plan za sljedeću godinu, u kojem je otkrila da ide u prenamjenu sisačke rafinerije, reagirao je i ministar Tomislav Ćorić.

Ministra je poručio da su Hrvatskoj prioritet snažna INA i unaprjeđenje poslovanja. To bi se, prema ministru, trebalo postići upravo novim ulaganjem u riječku rafineriju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera koja trese Hrvatsku Vanđelić progovorio o Ini, tvrdi da je Ćorić sve znao: "Poslao sam svima mail. Godišnje gubimo 200 milijuna eura, očito postoji problem..." Slika nije dostupna Pljačka strateške kompanije "To je čisto obmanjivanje javnosti": Vlada se oglasila o tvrdnji da se za Škugora zauzeo bivši ministar po nalogu Plenkovića

Prestanak prerađivanja sirove nafte u Sisku za ministra Ćorića nije sporan - jer sisačka rafinerija posluje na 35 % svojih kapaciteta, dok je u riječkoj riječ o 75 %. Zbrinuti bi trebali biti i radnici sisačke rafinerije.

''Ono što prema planovima jeste oko 50 % radnika koji bi ostali u ovim djelatnostima koje se predviđaju, govorimo oko 350 do 400 osoba. To su pitanja koja treba uputiti menadžemntu INE, ali evo raspolažem tim informacijama. Ono što je svakako važno naglasiti je da će se dijelovi proizvodnje, odnosno neke druge prateće aktivnosti, povećati prema Sisku, ne iz Siska'', kaže Ćorić.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene