Nakon što je INA objavila poslovni plan za sljedeću godinu, u kojem je otkrila da ide u prenamjenu sisačke rafinerije, reagirao je i ministar Tomislav Ćorić.

Galerija


Ministra je poručio da su Hrvatskoj prioritet snažna INA i unaprjeđenje poslovanja. To bi se, prema ministru, trebalo postići upravo novim ulaganjem u riječku rafineriju.

Vezani članci Gost Dnevnika Tomislav Čorić (Foto: Dnevni.hr) Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV ministar o otkupu Ine: ''Naišli smo na nesuglasice. Ugovor nije potpisan'' Ministar Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) Ćorić: Ne očekujem jednostrane poteze MOL-a

Prestanak prerađivanja sirove nafte u Sisku za ministra Ćorića nije sporan - jer sisačka rafinerija posluje na 35 % svojih kapaciteta, dok je u riječkoj riječ o 75 %. Zbrinuti bi trebali biti i radnici sisačke rafinerije.

''Ono što prema planovima jeste oko 50 % radnika koji bi ostali u ovim djelatnostima koje se predviđaju, govorimo oko 350 do 400 osoba. To su pitanja koja treba uputiti menadžemntu INE, ali evo raspolažem tim informacijama. Ono što je svakako važno naglasiti je da će se dijelovi proizvodnje, odnosno neke druge prateće aktivnosti, povećati prema Sisku, ne iz Siska'', kaže Ćorić.