Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Prijedlog Marasa:

'Smanjenje doprinosa za Hrvatsku obrtničku komoru za više od 50 posto'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je danas kako će se u novom zakonu o obrtu predložiti smanjivanje doprinosa za Hrvatsku obrtničku komoru (HOK) za više od 50 posto, što je korak do dobrovoljnog članstva.

To će biti prvi parafiskalni namet koji je smanjen više od 50 posto i rekao bih da je to korak do dobrovoljnog članstva, kazao je Maras odgovarajući na pitanja novinara nakon predstavljanja mjere D iz Poduzetničkog impulsa pod nazivom 'Obrazovanje za poduzetništvo'.

Pročitajte i ovo Gordan Maras i Krešimir Macan Tko zna više? Maras prozvao Macana, brzo mu stigao odgovor: "Drago mi je zbog toga..." Stolar - 2 Revitalizacija Ovaj grad najviše izdvaja za obrtnike: "Problem mladih je što se ne žele uprljati"

Ponovio je da ukoliko se HOK ne transformira i ako ne ponudi usluge i ne iskaže se interes obrtnika za njih teško će opstati u ovom obliku.

>>MMF predviđa bolju prognozu za naše gospodarstvo od nas samih

'Ja sam zagovaratelj dobrovoljnog članstva i na tome i dalje inzistiram, ali s druge strane bilo je rasprava i u koaliciji da možda ne bi trebalo ići s tim odmah nego postepeno, i došlo se do rješenja da se za više od 50 posto smanji komorski doprinos u startu', istaknuo je Maras.

Stoga će se u zakonu predložiti smanjivanje komorskog doprinosa za više od 50 posto, ali i čitav niz pogodnosti o kojima se već govorilo, poput ukidanja odgovornosti cjelokupnom imovinom, prijenos obrta za života obrtnika itd.

Smanjivanje komorskog doprinosa korak je do dobrovoljnog članstva, smanjenja doprinosa za one koji ga plaćaju je dobar put da se rasterete obrtnici, istaknuo je Maras napominjući kako kasnije i druge komore moraju krenuti sličnim putem.

Na upit novinara smatra li da Hrvatskoj treba MMF, Maras je odgovorio da je sve opcija, ali kako o tome odluku treba donijeti Vlada. (Hina )

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene