Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linić u Washingtonu

MMF predviđa bolju prognozu za naše gospodarstvo od nas samih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić trenutno je u Washingtonu na redovnom zasjedanju Svjetske banke i MMF-a koji predviđa bolje prognoze za naše gospodarstvo od nas samih.

Gospodarska prognoza za Hrvatsku, zna se, nije sjajna. A prihvaća to i ministar Linić. 'Evidentno da ovu godinu još uvijek procjenjuju da će gospodarstvo biti u problemima, da nećemo ostvariti gospodarski rast. U tome se razlikujemo, vidjet ćemo zaista što će do kraja godine biti i da li će se gospodarstvo pokrenut', rekao je Linić u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Slika nije dostupna Ministar Linić iz Washingtona: 'Dodatne mjere štednje bit će manji udar na gospodarstvo, a veći na standard građana'

Ipak, MMF-ove prognoze optimističnije su od hrvatskih. 'Bili bi zadovoljni da u idućoj godini bude točna MMF-ova prognoza jer je nešto veća od projekcije naših proračuna', dodaje ministar financija.

>> Ukoliko budu potrebni novi rezovi, evo koga će zahvatiti...

A nešto veća trebala bi bit i međustopa PDV-a koju vlada planira povećati s 10 na 13 posto. Tim potezom opet ćemo se naći na samom vrhu, jer sada veći PDV od nas ima samo Mađarska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene