Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Bolnica u Njemačkoj

Krstičević posjetio vojnika ranjenog u Afganistanu: "Želimo ti što skoriji povratak kući gdje ćeš uvijek imati potporu u Hrvatskoj vojsci"

Ministar Krstičević posjetio ranjenog vojnika u bolnici u Njemačkoj (Foto: MORH)
Ministar Krstičević posjetio ranjenog vojnika u bolnici u Njemačkoj (Foto: MORH) MORH
Aktualno Galerija Ministar Krstičević posjetio ranjenog vojnika u bolnici u Njemačkoj (Foto: MORH) Ministar Krstičević posjetio ranjenog vojnika u bolnici u Njemačkoj (Foto: MORH) Foto: MORH Ministar Krstičević posjetio ranjenog vojnika u bolnici u Njemačkoj (Foto: MORH) Ministar Krstičević posjetio ranjenog vojnika u bolnici u Njemačkoj (Foto: MORH) Foto: MORH Ministar Krstičević posjetio ranjenog vojnika u bolnici u Njemačkoj (Foto: MORH) Ministar Krstičević posjetio ranjenog vojnika u bolnici u Njemačkoj (Foto: MORH) Foto: MORH Ministar Krstičević posjetio ranjenog vojnika u bolnici u Njemačkoj (Foto: MORH) Ministar Krstičević posjetio ranjenog vojnika u bolnici u Njemačkoj (Foto: MORH) Foto: MORH +0 Ministar Krstičević posjetio ranjenog vojnika u bolnici u Njemačkoj (Foto: MORH) Galerija 1/5 >>
Ministar obrane Damir Krstičević posjetio je u bolnici vojnika ranjenog u Afganistanu i poručio: “Hvala ti na doprinosu i sudjelovanju u misiji u Afganistanu te profesionalnosti u odrađivanju zadaća".

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov posjetili su u utorak u bolnici Landstuhl Regional Medical Center u Landstuhlu u Njemačkoj ozlijeđenog pripadnika Hrvatske vojske, priopćio je MORH.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Naime, teže ozlijeđeni pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga koji je stradao u terorističkom napadu u Afganistanu, od 1. kolovoza 2019. nalazi se na fizikalnoj terapiji u američkoj vojnoj bolnici u Landstuhlu, pokraj vojne baze u Ramsteinu.

Ozlijeđeni vojnik uspješno se oporavlja te se očekuje njegov skori povratak u Hrvatsku. U bolnici u Njemačkoj, ministar Krstičević i general Šundov razgovarali su s pripadnikom ZSS-a i uputili mu želje za brz oporavak. "Drago mi je što se uspješno oporavljaš i vjerujem da ćeš se uskoro vratiti u Hrvatsku. Hvala ti na doprinosu i sudjelovanju u misiji u Afganistanu te profesionalnosti u odrađivanju zadaća. Želimo ti što skoriji povratak kući gdje ćeš uvijek imati potporu u Hrvatskoj vojsci,“ rekao je ministar Krstičević.

Također, ministar je ozlijeđenom pripadniku HV-a prenio pozdrave i želje za brzim ozdravljenjem od predsjednice i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića.

Ozlijeđeni hrvatski vojnik u Njemačku je prevezen iz Afganistana uz pomoć SAD-a i Njemačke, a nakon liječenja u američkoj bolnici, vratit će se u Hrvatsku gdje će nastaviti rehabilitaciju.

Bolnica Landstuhl Regional Medical Center u Njemačkoj, najveća je američka vojna bolnica izvan SAD-a, u Europi koja je specijalizirana za ratnu kirurgiju.

U pratnji ministra Krstičevića i generala Šundova bili su zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija i savjetnik načelnika Glavnog stožera za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar.

U sklopu posjeta Njemačkoj, izaslanstvo MORH-a i OS RH u Ramsteinu se sastalo sa zamjenikom zapovjednika NATO Allied Air Command (AIRCOM DCOM) general pukovnikom Pascalom Delerece, načelnikom stožera NATO Allied Air Command AIRCOM COS general bojnikom Karstenom Stoyem i zamjenikom zapovjednika Zrakoplovstva SAD-a za Europu i Zrakoplovstva SAD-a za Afriku general pukovnikom Stevenom Bashamom, naveo je MORH.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene