Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crkva je mudro šutjela o posljednjim sukobima unutar HDZ-a oko izmjena zakona o medicinskoj oplodnji. Mnogi smatraju da je konzervativan zakon donesen u dogovoru s Crkvom, a ministar Milinović je njihov zaštitnik.


S druge strane je premijerka koja s koalicijskim partnerima zakon želi liberalizirali. Biskupi i dalje izbjegavaju odgovarati, ali govore svećenici koji su se svrstali i to uz ministra, a protiv premijerke.

Milinović došao na poziciju Sanadera

Vezani članci Mate Uzinić Nadbiskup Uzinić zamolio oproštenje od homoseksualnih osoba: "Žao mi je što ima onih koji misle da služe Kristu i Crkvi diskriminacijom, agresijom i nasiljem" Najveća krunica Ovo je najveća krunica na svijetu! Duga je 500 metara, jedna kugla velika je poput manjeg djeteta, a nalazi se u Hrvatskoj

Svećenstvo i HDZ godinama se vole, nekad više neka manje. Sanader je kao premijer održavao odnose s Crkvom, a sada je čini se da njegovu poziciju želi preuzeti ministar Milinović.
Premijerka i ministar ipak na tom zakonu o umjetnoj oplodnji žele pokazati svoju političku moć. Zamrzavanje zametaka zadnja je linija borbe za ministra i premijerku. 'Pa svako od njih pokušava sa svog aspketa učiniti najbolje, ali meni je, po mom sudu ipak bliže ono što gura ministar', tvrdi don Kaćunko.

Još uvijek se ne zna sudbina tog dijela zakona, točnije hoće li se omogućiti zamrzavanje zametaka, što bi bila pobjeda Jadranke Kosor, ili ne, na čemu inzistira ministar Milinović. Zamrzavati ili ne, crkva nema dvojbe. 'Pa to je jasno i poznato, to je negativno', dodaje don Kaćunko.Premijerka poručuje kao voli slušati druge te razgovarati. Zanimljivo je da u svom mandatu još jedino nije našla vremena za susret s kardinalom Bozanićem i njegovim suradnicima.