Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okrenuli se protiv Kosor

Ministar MIlinović, nakon Sanadera, novi štićenik crkve?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crkva je mudro šutjela o posljednjim sukobima unutar HDZ-a oko izmjena zakona o medicinskoj oplodnji. Mnogi smatraju da je konzervativan zakon donesen u dogovoru s Crkvom, a ministar Milinović je njihov zaštitnik.

S druge strane je premijerka koja s koalicijskim partnerima zakon želi liberalizirali. Biskupi i dalje izbjegavaju odgovarati, ali govore svećenici koji su se svrstali i to uz ministra, a protiv premijerke.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Milinović došao na poziciju Sanadera

Svećenstvo i HDZ godinama se vole, nekad više neka manje. Sanader je kao premijer održavao odnose s Crkvom, a sada je čini se da njegovu poziciju želi preuzeti ministar Milinović.
Premijerka i ministar ipak na tom zakonu o umjetnoj oplodnji žele pokazati svoju političku moć. Zamrzavanje zametaka zadnja je linija borbe za ministra i premijerku. 'Pa svako od njih pokušava sa svog aspketa učiniti najbolje, ali meni je, po mom sudu ipak bliže ono što gura ministar', tvrdi don Kaćunko.

Još uvijek se ne zna sudbina tog dijela zakona, točnije hoće li se omogućiti zamrzavanje zametaka, što bi bila pobjeda Jadranke Kosor, ili ne, na čemu inzistira ministar Milinović. Zamrzavati ili ne, crkva nema dvojbe. 'Pa to je jasno i poznato, to je negativno', dodaje don Kaćunko.Premijerka poručuje kao voli slušati druge te razgovarati. Zanimljivo je da u svom mandatu još jedino nije našla vremena za susret s kardinalom Bozanićem i njegovim suradnicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene