Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRSTIČEVIĆ U POSJETU SAD-u

Hrvatski ministar letio s Bulldogsima: "Drago mi je što sam imao priliku vidjeti Ameriku iz kabine F-16"

F-16 (Foto: MORH)
F-16 (Foto: MORH) MORH
Aktualno Galerija F-16 (Foto: MORH) F-16 (Foto: MORH) Foto: MORH F-16 (Foto: MORH) F-16 (Foto: MORH) Foto: MORH F-16 (Foto: MORH) F-16 (Foto: MORH) Foto: MORH F-16 (Foto: MORH) F-16 (Foto: MORH) Foto: MORH +3 F-16 (Foto: MORH) Galerija 1/8 >>
U sklopu službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u posjetu je Nacionalnoj gardi Minnesote, gdje je imao prilike letjeti u američkom borbenom zrakoplovu F-16.

U duhu strateškog partnerstva Hrvatske i SAD-a te potpore Sjedinjenih Američkih Država i Nacionalne garde Minnesote odluci Hrvatske o nabavi višenamjenskog borbenog aviona F-16, za potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Krstičevića organiziran je let u američkom borbenom avionu F-16 u zrakoplovnoj bazi Nacionalne garde Minnesote "133rd Airlift Wing Base".

Damir Krstičević prvi je hrvatski ministar obrane koji je imao prilike letjeti u američkom F-16 i jedan od rijetkih ministara obrane u svijetu, navedeno je u priopćenju MORH-a.

Nakon leta ministar Krstičević iznio je svoje dojmove: "Čast mi je što sam kao ministar obrane Republike Hrvatske imao priliku letjeti u američkom avionu F-16, koji je zaista moćan zrakoplov. Ovaj let još jednom mi je potvrdio kako je Hrvatska donijela najbolju odluku i da će zrakoplov F-16 biti jamac stabilnosti i sigurnosti Republike Hrvatske zauvijek."

"Zahvaljujem Sjedinjenim Američkim Državama, najvažnijem strateškom partneru Hrvatske na inicijativi i odobrenju. Drago mi je što imao priliku vidjeti Ameriku iz kabine F-16. Sada potpuno razumijem nestrpljenje naših pilota da sjednu u kokpite naših F-16, to je izuzetno iskustvo i novo poglavlje za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Također, zahvaljujem pilotu koji je izveo sjajan let i pružio mi nevjerojatno iskustvo leta", istaknuo je Krstičević.

Američki pilot s kojim je letio ministar Krstičević, pripadnik je 148th Fighter Wing iz Nacionalne garde Minnesote, poznatije kao Bulldogs, pilot s dugogodišnjim iskustvom letenja na višenamjenskom borbenom avionu F-16.

"Ovo je prvi put da sam letio s jednim ministrom obrane i bila mi je čast, bio je izvrstan. Dan je bio jako lijep, imali smo prilike vidjeti i druge F-16 u zraku i drago mi je da je hrvatski ministar obrane vidio kakve sposobnosti pruža F-16. Uvjeren sam da će moji kolege iz Hrvatske imati odlično iskustvo s ovim zrakoplovima", rekao je pilot iz Nacionalne garde Minnesote.

Zapovjednik Nacionalne garde Minnesote general bojnik Jon Jensen istaknuo je: "Ovim letom željeli smo ministru Krstičeviću i Hrvatskoj pokazati sposobnosti zrakoplova F-16 zrakoplova, na što je Nacionalna garda Minnesote jako ponosna. Drago nam je što je Hrvatska izabrala F-16, želim vam dobrodošlicu u klub korisnika zrakoplova F-16."

"Čast nam je što je ministar  došao u službeni posjet Minnesoti i što sam mu kao prijatelj i strateški partner imao prilike pokazati Nacionalnu gardu Minnesote i njezine sposobnosti. Kao članica NATO-a, uvijek ćemo poduprijeti Republiku Hrvatsku i Hrvatsku vojsku."

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Američki avion KC-135 Stratotanker kružio iznad Bosne i Hercegovine Suradnja dviju vojski Poslali poruku Dodiku: Američki zračni tanker kružio iznad BiH, a onda su stigli i lovci F-16

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene