Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal nakon uhićenja Purde

Ministar Ivić: 'Objava popisa se dogodila zbog objave registra branitelja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Objava popisa se dogodila zbog objave regista branitelja' rekao je ministar branitelja Tomislav Ivić.

Objavu popisa s imenima vukovarskih i osječkih branitelja ministar Tomislav Ivić povezao je s objavom registra branitelja te je dodao kako su se uvijek zalagali da se takve stvari izbjegnu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši ravnatelj policije kaže 'Službenici su mogli doći u iskušenje i presnimiti Registar' Slika nije dostupna Reakcija Ministarstva 'Nijedna zemlja nije objavila popis ratnih veterana'

>> 'Popis nije poruka samo braniteljima, nego cijeloj Hrvatskoj'

>> 'Brine me što Purda nije bio na popisu branitelja'

Ivić je dodao kako je branitelj Tihomir Purda uhićen na temelju Interpolove međunarodne tjeralice te da se Purda ne nalazi na popisu od 40 branitelja kojim raspolaže hrvatsko ministarstvo.

Podsjetimo, kako je rekao predsjednik vukovarsko-srijemskog HSP-a Mladen Leovac, svi branitelji koji su sudjelovali u borbama mogu se javiti u prostorije HSP-a da provjere jesu li na tom spisku. U Ministarstvu pravosuđa potvrdili su kako su popisi o osobama protiv kojih se vodi istraga ili postupak razmijenjeni između Hrvatske i Srbije.

Portal pollitika.com je objavio popis s 340 imena, a ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković to opovrgava infomracijom da je na tom popisu 40-ak ljudi.

Ministar Tomislav Ivić gostovat će večeras u Dnevniku Nove TV u 19.15. gdje će progovoriti o cjelokupnoj probematici oko popisa branitelja koje traži Srbija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene