Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ministar financija Zdravko Marić nakon sjednice Vlade poručio je da povrat poreza započinje 6. kolovoza te da bi većina novca, ako ne i sve, trebala biti isplaćena do kraja tog mjeseca.


"Povrat kreće 6. kolovoza i mi očekujemo, u skladu s našim projekcijama i dinamikom, da će većina, ako ne i sve, biti isplaćeno do kraja kolovoza. Brojke smo objavili i na stranicama Porezne uprave, govorimo o oko 880 milijuna kuna povrata, odnosno oko negdje 130 milijuna kuna potrebe za uplatu", naveo je Marić.

Vezani članci Zastupnici raspravljali o paketu poreznih zakona Marić u Saboru branio poreznu reformu. Vladajući hvale, oporba sipa kritike: "Od ovog će imati koristi samo onih 7000 s najvećim plaćama" Zdravko Marić Marić najavio najavio isplatu veledrogerijama: "Moramo osvijestiti da zdravstvo ima svoju cijenu"

Naglasio je i da je do 31. srpnja rok za žalbe na rješenja o povratu poreza, kojih je izdano nešto više od 550 tisuća. Istaknuo je i da se taj rok može produljiti u slučaju potrebe u pojedinačnim slučajevima, a ovisno o tome kada je stiglo rješenje.