Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez pojačanja snaga

Ministar policije o situaciji sa Slovenijom: "Na svaku povredu granične crte policija će reagirati"

Davor Božinović (Foto: Pixell)
Davor Božinović (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija +0 Davor Božinović (Foto: Pixell) Galerija 1/1 >>
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je komentirao aktualnu situaciju sa Slovenijom, koja je odlučila početi provoditi arbitražnu odluku koju Hrvatska ne prihvaća. Tvrdi da je situacija smirena.

Hrvatska će policija raditi svoj posao kao i uvijek, istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak i Bojan Ivošević Brz odgovor Puljak i Ivošević reagirali na Božinovićev poziv na davanje ostavke: "Ključno je priznanje policije" Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

"Policija obavlja svoju ulogu, a to je zaštita integriteta, suvereniteta i interesa Hrvatske, na kopnu i na moru. Policija to radi svaki dan, radila je jučer, danas, i radit će i sutra", rekao je  Božinović u petak na predstavljanju e-Putovnice.

Naglašava da nikakvih posebnih mjera zbog arbitraže nema.

"Mi se nadamo da neće biti nikakvih poteza koji bi narušili postojeći režim na granici između Slovenije i Hrvatske", dodaje. "Vidjeli ste da je Ministarstvo vanjskih poslova jučer podnijelo prosvjednu notu. Mi se kao MUP orijentiramo i fokusirani smo na svoju zakonski određenu zadaću, a to je zaštita interesa, suvereniteta i hrvatskih ribara. Za to smo spremni i to ćemo raditi dokle god bude potrebno", rekao je.

Naglasio je da će na svaku povredu granične crte hrvatska policija reagirati tako da izda upozorenje nakon kojeg se svatko tko nelegalno prijeđe na teritorij Hrvatske udaljuje. To se odnosi i na slovensku brodicu koja se jutros povukla čim je hrvatska policija upozorila da su prešli granicu.

"Hrvatska policija je stalno prisutna na svim graničnim crtama i prijelazima, i radi svoj posao. Policija nema iskustava da se nakon upozorenja bilo tko nije povukao s teritorija RH. Uvjeren sam da policija zna što joj je posao te da neće biti incidenata", odgovorio je ministar.

Rekao je i da nije bilo potrebe za pojačanje snaga te da brodovi uplovljavaju i isplovljavaju.

"Uvijek imamo dovoljno snaga, pa i sad", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene