Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentiranje prepuštaju Plenkoviću

Ministri nevoljko o pretresu Kuščevićeve kuće na Braču: "Ovo što se događa šteti ugledu HDZ-a"

Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat najavio je u utorak da će policijski izvidi u kući bivšeg ministra Lovre Kuščevića zasigurno biti tema sjednice Predsjedništva HDZ-a, rekavši da je to najpozvaniji komentirati predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Darko Horvat, ministar gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta komentirao je USKOK-on pretres kuće koju na Braču ima bivši ministar uprave Lovro Kuščević. "Ja nisam od onih koji komentiraju ili love vruće krumpire i vruće loptice. Kroz par dana, kada se ti izvidi završe i dobijemo neke relevantne informacije, bit ćemo sigurno pametniji", kazao je Horvat uoči sastanka užeg kabineta vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Najavio je i kako će policijski izvidi u nekretninama čiji je vlasnik bivši ministar uprave i politički tajnik HDZ-a zasigurno biti tema sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Dodao je da su njegovi komentari isti kao i na slučaj diplomatkinje Elizabete Mađarević te da je premijer Andrej Plenković najpozvaniji da daje komentare. "Ova aktivnost koja se sad događa šteti ugledu HDZ-a", napomenuo je ministar Horvat.

"Po meni je potpuno normalno da netko ne očekuje kazneni progon. Normalno je poželjeti da vam se u životu ne događaju nikakvi kazneni ekscesi", objasnio je.

Naknadno stigao demantij

Naknadno je ministar Horvat demantirao vijest koju je prenijela Hina, a koja se odnosi na to da bi pretres Kuščevićeve kuće bila jedna od tema sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Na pitanje novinarke "Hoće li o tome biti riječi na Predsjedništvu HDZ-a koje je zakazano za 16 sati, imate li naznake o čemu bi se moglo raspravljati?", ministar Horvat je odgovorio: "Komentara će nakon sjednice na ovu temu biti, siguran sam, puno više. Ali, siguran sam kako je najpozvaniji premijer i predsjednik HDZ-a da takve komentare i da hrvatskoj javnosti", stoji u demantiju. Navodi se da je stoga netočna implikacija kako je ministar Horvat rekao da će "policijski izvidi u Kuščevićevoj kući biti tema sjednice Predsjedništva HDZ-a", već je isto izvučeno iz konteksta.

Ministri bez komentara

"Ne bih to komentirao, ne znam, ne bih komentirao", kazao je ministar uprave Ivan Malenica. "Ne znam što se događa, ne pratim to", kratak je u svojem komentaru bio ministar zdravstva Milan Kujundžić.

"Ne bih ništa komentirao s obzirom na prirodu procesa što sam vidio po medijima", kazao je ministar financija Zdravko Marić. Na pitanje je li im Kuščević uteg rekao je da ne želi ništa komentirati. Tvrdi da nije vidio fotografiju Ante Pavelića u Kuščevićevoj kući. (Hina,M.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene