Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva i socijalne skrbi RH mr. Darko Milinović, dr.med. poziva i dalje na poštivanje Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda dok novi zakon ne stupi na snagu.


Ujedno čestita građanima Republike Hrvatske što su poštivali Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda jer od 8552 inspekcijska nadzora, uočeno je samo 20 nepravilnosti, što  govori da živimo u europskoj Hrvatskoj.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Hvala što ste nam 'olakšali' put do roditeljstva' Slika nije dostupna Josipović traži izmjenu Zakona o umjetnoj oplodnji

Također, ministar MIlinović poziva ugostitelje da se u što većoj mjeri opredijele za takozvane 'nepušačke kafiće', a Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH će sukladno financijskim mogućnostima u idućoj proračunskoj godini određenim beneficijama vrednovati takvu odluku, smatrajući to trajnom promidžbom zdravog života.

Pravilnici uz Zakon o medicinskoj oplodnji poslani u objavu

'Ujedno obavještavam da su pravilnici kojima se razrađuje Zakon o medicinskoj oplodnji upućeni u objavu, nakon što su dobili pozitivno očitovanje od strane struke, Nacionalnog povjerenstva za medicinsku oplodnju i Hrvatske liječničke komore, te će tijekom dana biti dostavljeni i bolničkim zdravstvenim ustanovama koje obavljaju postupke medicinske oplodnje', rekao je ministar Darko MIlinović.

>> Ugostitelji sretni: Kafići će uskoro opet biti puni

Pravilnici koji su, kako ističe ministar, donijeti u suradnji i uz potporu struke, stupit će na snagu osam dana od objave u Narodnim novinama. Njima se uređuje način davanja pristanka bračnog, odnosno izvanbračnog druga za darivanje spolnih stanica za provođenje postupka medicinske oplodnje te za uzimanje, čuvanje i pohranjivanje sjemenih i jajnih stanica. Također propisuju postupke i kriterije za zamrzavanje i pohranu spolnih stanica te način davanja pristanka i identifikacije darivatelja spolnih stanica.