Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo 20 nepravilnosti

Ministar čestitao građanima zbog poštivanja zakona o nepušenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva i socijalne skrbi RH mr. Darko Milinović, dr.med. poziva i dalje na poštivanje Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda dok novi zakon ne stupi na snagu.

Ujedno čestita građanima Republike Hrvatske što su poštivali Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda jer od 8552 inspekcijska nadzora, uočeno je samo 20 nepravilnosti, što  govori da živimo u europskoj Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građanska inicijativa tvrdi 'Zakon o medicinskoj oplodnji ništa nije promijenio' Slika nije dostupna 'Pomoć traže izvan zemlje' AFP: Hrvati suočeni s najrestriktivnijim zakonom o oplodnji

Također, ministar MIlinović poziva ugostitelje da se u što većoj mjeri opredijele za takozvane 'nepušačke kafiće', a Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH će sukladno financijskim mogućnostima u idućoj proračunskoj godini određenim beneficijama vrednovati takvu odluku, smatrajući to trajnom promidžbom zdravog života.

Pravilnici uz Zakon o medicinskoj oplodnji poslani u objavu

'Ujedno obavještavam da su pravilnici kojima se razrađuje Zakon o medicinskoj oplodnji upućeni u objavu, nakon što su dobili pozitivno očitovanje od strane struke, Nacionalnog povjerenstva za medicinsku oplodnju i Hrvatske liječničke komore, te će tijekom dana biti dostavljeni i bolničkim zdravstvenim ustanovama koje obavljaju postupke medicinske oplodnje', rekao je ministar Darko MIlinović.

>> Ugostitelji sretni: Kafići će uskoro opet biti puni

Pravilnici koji su, kako ističe ministar, donijeti u suradnji i uz potporu struke, stupit će na snagu osam dana od objave u Narodnim novinama. Njima se uređuje način davanja pristanka bračnog, odnosno izvanbračnog druga za darivanje spolnih stanica za provođenje postupka medicinske oplodnje te za uzimanje, čuvanje i pohranjivanje sjemenih i jajnih stanica. Također propisuju postupke i kriterije za zamrzavanje i pohranu spolnih stanica te način davanja pristanka i identifikacije darivatelja spolnih stanica.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene