Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stabilno nakon operacije

Pacijentica zadala više od 20 uboda nožem psihijatrici: Zapomaganje čuli susjedi, napad osudili Beroš i liječnička komora

Ministar zdravstva Vili Beroš osudio je u nedjelju jučerašnji napad na liječnicu u Virovitici, a Hrvatska liječnička komora (HLK) upozorila da taj događaj ponovo ukazuje na težinu liječničkog posla jer su na radnim mjestima kontinuirano izloženi verbalnom i fizičkom nasilju.

U privatnoj psihijatrijskoj ordinaciji u Virovitici u subotu je teško ozlijeđena psihijatrica Elvira Koić kada je na nju nožem nasrnula pacijentica zadavši joj više ubodnih rana po cijelom tijelu, a pomoć joj je pružena u virovitičkoj Općoj bolnici.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Zapomaganje su čuli susjedi koji su pozvali policiju te je 37-godišnja napadačica uz uporabu prisile uhićena. Liječnica je zadobila teške ozljede, ima više od 20 uboda na tijelu, ali nije životno ugrožena.

"Liječnica je zaprimljena u našem hitnom bolničkom prijemu jučer u kasnim popodnevnim satima s više ozljeda, uglavnom po rukama i gornjem djelu tijela. Ona je stabilizirana, obavljen je operativni zahvat. Ozljede koje je dobila nisu opasne po život", rekao je Dinko Blažević, ravnatelj OB Virovitica.

Ovaj napad osudio je ministar Vili Beroš, ali i brojne udruge liječnika.

"Pomažući pacijentici i sama naša kolegica postala je žrtvom nasilja. Želimo joj što skoriji oporavak i snagu da nastavi liječničku misiju u pomoći i liječenju pacijenata. Naša kolegijalna potpora i najoštrija osuda svih oblika nasilja", napisao je Beroš na Twitteru.

Iz HLK su poručili da su u kontaktu s liječnicima u virovitičkoj bolnici te da će u dogovoru s ozlijeđenom liječnicom pružiti svu potrebnu pomoć.

Pročitajte i ovo Ilustracija Teške ozljede Detalji strašnog napada na liječnicu u Virovitici: Pacijentica ju izbola nožem, oglasio se i Beroš

"Ovaj strašan događaj u kojem je kolegica liječnica tijekom obavljanja svog posla zadobila ozbiljne tjelesne ozlijede ponovno je pokazao svu težinu posla koji obavljaju liječnici. Izražavamo bezrezervnu podršku ozlijeđenoj kolegici i želimo joj uspješan oporavak", rekao je predsjednik komore Krešimir Luetić.

HLK u priopćenju upozorava da je taj događaj ponovo pokazao da su liječnici na svojim radnim mjestima kontinuirano izloženi verbalnom i fizičkom nasilju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna registrirani nasilnik Otkriveni detalji horora u Lici: Ženu i mladića izbo suprug koji je imao zabranu prilaska, poznato kako su ga uhvatili

Istraživanje "Nasilje nad liječnicima“ koje su proveli krajem 2016. godine, pokazalo je da je čak 93 posto anketiranih liječnika na poslu doživjelo neki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja te da se fizički napad na liječnika dogodio u 22 posto zdravstvenih ustanova.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene