Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je Forum mladih SDP-a dao podršku studentima zagrebačkog Filozofskog fakulteta, SDP-ovac Orsat Miljenić komentirao je zbivanja na tom fakultetu. I Centar za ženske studije izrazio je podršku Plenumu u obrani demokratskih procedura na tom fakultetu.


'Ovo što se događa je pokušaj nametanja samovolje jednog čovjeka naspram volje studenata i profesora. Nedopustivo!', napisao je Miljenić na Twitteru.

Vezani članci Otpleši svoj doktorat Znanstvenici iz cijeloga svijeta natječu se tko će svoj doktorat bolje otplesati: ''Ono što se pisalo na 300 stranica treba pokazati pokretom'' Slika nije dostupna Plenum Filozofskog fakulteta protiv zajedničkih studija s Katoličkim bogoslovnim fakultetom

Podršku Plenumu zagrebačkog Filozofskog fakulteta u obrani demokratskih procedura na tom fakultetu koje su, kažu, narušili dekan Vlatko Previšić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, izrazio je i Centar za ženske studije. Sve pozivaju da potporu studentima izraze dolaskom na Plenum u srijedu u 20 sati.

Iz Centra izražavaju bezrezervnu podršku Inicijativi članova Vijeća Filozofskog fakulteta, članovima raspuštenog Studentskog zbora, Plenumu te profesoricama i profesorima u njihovoj obrani demokratskih procedura, kulture dijaloga i nenasilja na Filozofskom fakultetu.

"Smatramo da je način na koji su se dekan Fakulteta Vlatko Previšić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras obrušili na demokratske procedure odlučivanja u toj visokoškolskoj instituciji nezapamćen obračun s neistomišljenicima, kojim se nastavlja zastrašivanje studentica/studenata i profesorica/profesora na Fakultetu, uz teške povrede demokratskih i sveučilišnih standarda", poručuju u priopćenju.

Daju potporu svojoj dugogodišnjoj predsjednici Nadeždi Čačinović, kao i profesorici Branki Galić protiv kojih je dekan Vlatko Previšić "podnio kaznenu prijavu u još jednom pokušaju zaustavljanja legitimno pokrenutog postupka njegova razrješenja".

"Zgrožene smo činjenicom da je dekan angažirao privatnu zaštitarsku tvrtku, čije su ovlasti u srazu s temeljnim načelima autonomije Sveučilišta", navode u Centru i pozivaju sve da svoju podršku studenticama Filozofskog fakulteta izraze dolaskom na Plenum. (I.D. / Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju