Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nepoznati počinitelj

PRIJETNJA SMRĆU DEKANU FILOZOFSKOG 'Oba će pasti! Jedan svijet, jedna borba!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić u utorak je izvijestio da je podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv nepoznatog počinitelja nakon što je s jedne od piratskih internetskih adresa na njegovu adresu elektronske pošte došla poruka koju smatraju izravnom prijetnjom smrću.

"S jedne od piratskih internetskih adresa, s kojih se već duže vremena sustavno destabilizira i ometa normalno funkcioniranje Filozofskog fakulteta, konačno je stiglo i ono najgore, što se obzirom na medijski stvorenu atmosferu linča moglo i očekivati – izravna prijetnja smrću", naveo je dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriven je Zatvorenik planirao ubiti sutkinju: "Postavit ću ručnu bombu u cvjetni aranžman na grob njezine majke" Dmitrij Medvedev Poslao jezivu poruku Medvedev zaprijetio nuklearnim ratom i obznanio koji bi gradovi bili na udaru: "Ako se to dogodi..."

U priopćenju prenosi i cijeli sadržaj pisma u kojem stoji: "Studenti, radnici, umirovljenici i nezaposleni! Ujedinimo se u solidarnoj borbi protiv korupcije i klijentelizma na Sveučilištu i Filozofskom fakultetu. Zaustaviti ćemo zatiranje demokracije sloboda i sekularnosti. Borba je počela direktnom akcijom, a nastavlja se na Plenumu. Svi na Plenum, OBA ĆE PASTI! JEDAN SVIJET, JEDNA BORBA!!!!"

Navodi i da je u privitku tekstualne poruke poslana i "slikovna poruka u obliku fotomontaže na kojoj maskirani pripadnik terorističke skupine ISIL s nožem u ruci, u trenutku pred egzekuciju, pozira nad glavama dekana Filozofskog fakulteta i rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damira Borasa". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene