Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opovrgava kritike

Miljenić: Nema politički montiranih procesa u pravosuđu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Orsat Miljenić poručio je danas da u Hrvatskoj nema niti će biti politički montiranih procesa u pravosuđu.

Rekao je to na pitanje novinara mogu li se u 2014. godini u Hrvatskoj dogoditi politički montirani procesi u pravosuđu, s obzirom na tvrdnje odvjetnika uhićenog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se takvi procesi događaju.

Pročitajte i ovo Ministarstvo kulture Istražuju nekoliko slučajeva Policija upala u HŽ i Ministarstvo kulture? Nove afere sa snimkama Geodetskog fakulteta Slika nije dostupna Pravo vs. pravda Apsurdi hrvatskog pravosuđa ili kako je pas Medo još jednom postao hit

"Sigurno nije tako. U Hrvatskoj nema političkih procesa u pravosuđu. Što je bilo prije ja to ne znam, ali znam da ih sada nema i neće ih biti", rekao je Miljenić nakon sjednice Vlade.

USKOK proširuje istragu protiv Milana Bandića

Kritike da iza uhićenja Milana Bandića stoji politika odbacio je i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je ustvrdio da iza uhićenja stoji "politika, ali politika nulte tolerancije prema korupciji".

Upitan zašto je nedjeljnu akciju uhićenja Bandića i njegovih suradnika vodio načelnik riječkog odjela PNUSKOK-a Božo Barbarić, Ostojić je rekao da su je vodili policajci i to dobro.

Bandić i jedanaestorica suosumnjičenika nalaze se u istražnom zatvoru zbog sumnje u više kaznenih djela kojima je oštećen Grad Zagreb, a njegov odvjetnik Krešimir Krsnik uhićenje svog branjenika smatra sumrakom pravne države.

Na pitanje je li državno odvjetništvo instrumentalizirano, Krsnik je kazao da oni to znaju najbolje, ali da se i političari trebaju zapitati što se događa, ako "stalno dolazi do intervencija po političkom planu". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene