Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nema pomaka u bjelovarskoj bolnici, sukob ravnatelja i četvorice kirurga i dalje ometa tamošnji zdravstveni sustav.


Odjel kirurgije bjelovarske bolnice umjesto operacija pacijenata i dalje rješava međusobne sukobe. Četvorica otpuštenih kirurga prijete tužbom ako ih se ne vrati na posao, a napokon se odlučio umiješati i ministar zdravstva Darko Milinović.

Vezani članci Teška prometna nesreća u mjestu Narta Detalji jučerašnje nesreće: Poginula medicinska sestra. U frontalnom sudaru ozlijeđeno i njeno unuče Veliki ekonomski gubitak, ilustracija Njemački ministar na udaru kritika zbog nestašice cjepiva: ''Potrajat će još najmanje deset teških tjedana''

Otpušteni kirurzi u jednom, ravnatelj u drugom smjeru. Nema pomaka u bjelovarskoj bolnici. Tek pod pritiskom javnosti i ministar je odlučio reagirati. Županija ima nadležnost nad bolnicom, a županiju vodi koalicijski partner HSS.

'Županija imenuje ravnatelja i Upravno vijeće i moraju odgovarati za to. Ako ne mogu to riješiti, onda neka se obrate meni. Pacijenti ne gledaju tko je koalicijski partner, tko nije, treba zaštititi prava pacijenata. Ako su nesposobni neka zovu mene, čekam njihov poziv, neka zovu', rekao je ministar Darko Milinović.

No, umjesto poziva stiglo je izvješće. I županija i ravnatelj ministra uvjeravaju isto. 'Nijedno od prava pacijenata nije ugroženo', rekao je Davorin Diklić, v.d. ravnatelja Opće bolnice Bjelovar.

Prema onom što smo imali priliku pročitati, u izvješću priznaju da se trenutačno rješavaju samo hitni slučajevi, no, od ponedjeljka, uvjeravaju, sve predviđene operacije normalno će se odvijati. Mnogi pacijenti pomoć su ipak ovih dana tražili u drugim bolnicama.

'Jedna situacija koja nikako nije dobra. Potrebna je dublja analiza, a u svakom je slučaju zadatak doktora da pruža zdravstvenu zaštitu svojih pacijenata', rekao je Hrvoje Minigo iz Hrvatske liječničke komore.

Hrvatska liječnička komora na narušene odnose u bolnici upozoravala je još prije nekoliko godina. Otpušteni kirurzi do daljnjeg će dolaziti na posao. 'Naš odvjetnik je uputio žalbu Upravnom vijeću da se raspravi odluka koju su donijeli o prekidu radnog odnosa s četvoricom kolega kirurga', objasnio je kirurg Željko Štivić.

Ne vrate li ih na posao, prijete tužbom. Priča bjelovarskog zdravstvenog sustava, očito, još nema svoj kraj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju