Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRIZA VLADE

Brkić: "Ne možete igrati za jedan tim, a pucati na tuđi gol"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković danas je razriješio tri Mostova ministra, a na izvanrednoj presici poslao je poruku da Most očito za njih više nije partner.

Na Markovu trgu sva današnja zbivanja oko krize Vlade prati reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović. "Andrej Plenković je na svojoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima ponudio zapravo vrlo malo pravih, konkretnih odgovora i ostalo je puno upitnika u zraku. Očito je htio poslati poruku da je hladnokrvan u ovoj situaciji, da drži sve konce u svojim rukama i da čvrsto vlada situacijom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivan Vrdoljak "Tražimo hitnu ispriku gospodina Brkića" Slika nije dostupna Milijan Brkić gost Dnevnika Nove TV Milijan Brkić: "HDZ se ne bavi kupovanjem, već razgovara sa svim zastupnicima"

Koliko vlada, uskoro ćemo vidjeti, jer poruka koju je Plenković poslao jest da Most očito za njih više nije partner te da ne može više biti partner u Vladi s ljudima u koje nema povjerenja. Stoga bi trebao krenuti u lov na zastupnike, skupljanje parlamentarne većine. Ako želi većinu u Saboru, treba mu najmanje 76 zastupnika, no takva većina je vrlo tanka i trebao bi zapravo skupiti i više zastupnika od toga, ako želi komotno vladati. Plenković je danas kazao i da ima potporu u HDZ-u, sastao se ovdje i s nekima od ključnih ljudi u stranci, sa svojim zamjenikom Milijanom Brkićem, glavnim tajnikom Gordanom Jandrokovićem i Brankom Bačićem."

O svemu se oglasio i ministar financija Zdravko Marić, koji je na pitanje kako mogu svi zajedno nastaviti funkcionirati kad su danas neki ministri stali protiv njega, odgovorio: "Ja osobno? Rekao sam vam. O svim ovim optužbama koje mi se stavljaju na teret iznio sam argumente koji, po meni, odbacuju sve ove neutemeljene optužbe, i od prvog dana, a što sam uvijek isticao, radim samo i isključivo u javnom interesu. I kao ministar financija, i u cijelom svom poslovnom vijeku, uvijek sam tako radio".

Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, poručio je na ulazu u Banske dvore: "Ne možete igrati za jedan tim, a pucati na tuđi gol. Sve vam je jasno". Na pitanje pada li Vlada, kratko je poručio: "Bit će sve dobro".

"Samo sedam mjeseci nakon formiranja Plenkovićeva Vlada našla se u dosad najvećoj političkoj krizi. Slobodno možemo reći da je ovo jedna pat-pozicija, vrlo je neizvjesno prognozirati što će se dalje događati, osim što smo mogli vidjeti da Plenković i Petrov međusobno prebacuju odgovornost za ovu situaciju", kazala je Ivana Brkić Tomljenović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene