Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjakinja za komunikaciju

O obraćanju Andreja Plenkovića: ''Prvi put je pokazao da je potpuno spreman''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što ministri Vlaho Orepić, Slaven Dobrović i Ante Šprlje nisu glasovali za odluku Vlade kojom se odbija prijedlog za glasanje o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću premijer Andrej Plenković povukao je za mnoge neočekivan potez. Ali neminovno se nameće pitanje, je li to baš neočekivan potez?

''Premijer Andrej Plenković danas je po prvi put pokazao da je potpuno spreman za ovu situaciju, pokazao je da je u najmanju ruku uzeo ovakav scenarij u obzir, te da je pripremio plan B. Tijekom njegovog obraćanja pokazao je da je izvrsno pripremljen. Ovo je njegovo najbolje govorničko izdanje. Toliko je bio razuman, logičan, miran staložen, jasno iznosi teze, jasno ih argumentira'', pojasnila nam je dr.sc.Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

''Ono što mu se do sada komunikacijski zamjeralo, da nije dovoljno jasan, da ja okolišao, da je puno govorio, a malo rekao, sada je izgledalo potpuno drugačije. To što je nekoliko puta ponovio da ''za njega nema dileme'', možda je naizgled djelovalo hladno, ali je zapravo govornički bio razuman i logičan u situaciji koja je to zahtijevala i u kojoj bi se netko drugi možda ponio emotivno'', objašnjava nam dr. sc. Kišiček.

Tijekom obraćanja premijer je također bio odlučan i nekoliko je puta ponovio kako se radi o njegovoj Vladi.

''Rekao je, ''ti su ministri dobili moje povjerenje i izgubili su ga i oni više ne mogu biti dio moje Vlade''. To što je ponavljao moje Vlade pokazalo je jasno da je odlučio u ovom trenutku pokazati tko je autoritet, tko je šef. Potpuno je preuzeo kontrolu, bio je vrlo samouvjeren, posebno kada je govorio kako će većinu u Saboru sigurno imati. Bio je jasan i kada je rekao kako nisu dali priliku ni ministru Mariću da iznese svoje argumente, te kako ni oni nisu jasno iznijeli svoje argumente. Pokazao je da je vrlo razuman i siguran', kaže dr. sc. Kišiček.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene