Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija predsjednika SDP-a

'Zanimljivo, u 30 dana tri prijave za SDP-ove čelnike'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a reagirao je na prijavu protiv Vojka Obersnela.

Zoran Milanović izjavio je kako njegova stranka inzistira na što bržoj istrazi o navodnoj umiješanosti riječkog gradonačelnika i člana Predsjedništva SDP-a Vojka Obersnela u gospodarske malverzacije na štetu Grada Rijeke, ali i zanimljivom podudarnošću ocijenio je da je u samo 30 dana policija kazneno prijavila trojicu članova Predsjedništva njegove stranke - prije Obersnela prijavljeni su Zvonimir Mršić i Tonino Picula. 'Zanimljiva je podudarnost da su u samo 30 dana kazneno prijavljena tri čovjeka iz Predsjedništva SDP-a, i to sva trojica zbog nesavjesnog i štetnog poslovanja', rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izmjene Kaznenog zakona Prijavit će Plenkovića europskim institucijama: "Da ih upozorimo kakvog čovjeka imamo za premijera" Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu

>> Obersnel: Nisam zloupotrijebio položaj

Pozvao je policiju, koja je protiv Obersnela i još tri osobe iz Rijeke podnijela kaznene prijave, da 'promptno i detaljno' istraži sumnje protiv Obersnela, te napomenuo da je lažno kazneno prijavljivanje kazneno djelo. 'Podsjećamo da je podnošenje lažne kaznene prijave kazneno djelo, a posebno je opasno ako dolazi od strane policije', naglasio je Milanović, ističući da SDP ništa ne želi skrivati, te da se čvrsto zalaže za jednakost svih pred zakonom, 'da nema nedodirljivih'. Upitan smatra li da se protiv SDP-ovaca vodi političkih proces, Milanović je odgovorio: 'Bože sačuvaj!', te ponovio kako je zanimljiva podudarnost da policija u samo 30 dana kazneno prijavljuje trojicu iz vodstva SDP-a, svu trojicu zbog sumnji u nesavjesno i štetno poslovanje.

Naglasio je da je Obersnel gradonačelnik Rijeke, grada koji u više međunarodnih anketa proglašavan najtransparentnijim u radu svoje gradske uprave. Primorsko-goranska policija izvijestila je da je kazneno prijavila troje čelnika riječke gradske uprave i jednog člana uprave tvrtke Tržnice Rijeka zbog sumnji da su počinili kažnjiva djela nezakonitog upravljanja i nadzora nad poslovanjem Grada, čime je Grad oštećen za najmanje 80,8 milijuna kuna, a 'Tržnice' pribavile protupravnu imovinsku korist. Mediji navode da su kazneno prijavljeni riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, pročelnica odjela gradske uprave za komunalni sustav, njezin prethodnik na toj dužnosti te član uprave tvrtke Tržnice Rijeka.

Riječki gradonačelnik Obersnel je na popodnevnoj konferenciji za novinare odbacio umiješanost u gospodarske malverzacije za koje ga policija tereti, rekavši da 'nije zloupotrijebio položaj i ovlasti da bi bilo kome, a ponajmanje Tržnicama Rijeka priskrbio bilo kakvu imovinsku korist'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene