Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Zoran Milanović u svojim obraćanjima gotovo pa redovito uvrštava religijsku terminologiju.


Na današnjoj sjednici Vlade tako je premijer kompliciranost ovršnog zakona usporedio s Biblijom i Starim zavjetom.  'Ako netko misli da je Biblija ili Stari zavjet kompliciran, neka pročita ovršni zakon', našalio se premijer.

Vezani članci Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr) Milanović: ''Predsjednica djeluje u dogovoru s Beogradom i malim čaršijskim nacionalistima'' Vjernici mole na blagdanu Mala Gospe (Foto: Dnevnik.hr) Političari se na blagdan Male Gospe pridružili građanima koji su tradicionalno hodočastili u marijanska svetišta diljem zemlje

Citatom iz Biblije nedavno se koristio premijer i u obraćanju Slavoncima.

'Ima jedan psalam u Bibliji, o Židovima u Egiptu, odnosno u Babilonu, koji kaže: Ako te zaboravim, Jeruzaleme, neka mi se osuši desna ruka', kazao je premijer Zoran Milanović.

>> Milanović biblijski: Ako te zaboravim, Jeruzaleme, neka mi se osuši desna ruka

Tim je riječima želio dati do znanja Slavoncima kako nikada neće biti zapostavljeni pred drugim regijama države te kako je napredak svih krajeva RH u Vladinom interesu.

Premijer se okrenuo Crkvi i nakon nedavnog pada BDP-a.  'Mi iz ovog stanja nećemo izići po Duhu Svetome, kako se to kaže u hrvatskom kolokvijalnom jeziku', rekao je tada Milanović.

Istim se jezikom poslužio i nekoliko mjeseci ranije, kad se Hrvatska suočila s rekordnom inflacijom. 'Kad će biti bolje? Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, nisam otac, nego sam premijer', kazao je premijer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook