Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoreno ga podržao

'Bandić zna upravljati velikim sredstvima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je i službeno krenuo u kampanju za lokalne izbore. Nema boljih od nas, samouvjereno poručuje šef stranke Zoran Milanović. Nezaposlenost i borba protiv korupcije su pitanja na koja, tvrdi Milanović, samo SDP-ovi kandidati mogu odgovoriti.

Nakon niza afera Milanović je prvi put otvoreno podržao Milana Bandića, uz tvrdnju kako on zna upravljati velikim sustavima. SDP vlada u pet županija, više od 20 gradova i gotovo 40 općina. Zoran Milanović smatra da ima ljude koji te brojke mogu povećati. Njegovi su aduti program i osobe koje će ga provesti. 'Jamčimo da boljih ljudi nema, od toga jamčimo da dobivaju prave ljude za borbu protiv korupcije. Kolegice i kolege pred vama je velika odgovornost', rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada vraća naknadu za SMS 6% poreza za usluge mobilne telefonije do ulaska Hrvatske u EU Slika nije dostupna Opuštenije ozračje Liberalizira se dosadašnji strogi režim u Banskim dvorima

Milan Bandić ide po svoj četvrti mandat, a jednom na tjedan iza njega ostane neka afera. Državno odvjetništvo sve mu je češći gost. I njega, ali i ostale kandidate za gradonačelnike Ranka Ostojića u Splitu te Vojka Obersnela u Rijeci Milanović je javno podupro. 'Kada birate SDP, birate otvorenost transparentnost, ne posebne ili korporativne interese i dogovore iza zatvorenih vrata i na tome ću inzistirati', kaže Milanović koji smatra da su SDP-ovi dosadašnji župani i gradonačelnici nešto drugo na hrvatskoj politici.

Ivo Josipović priprema se za predsjedničku utrku

'Kada to gledam ne vidim bolje ljude od SDP-ovaca da im se to povjeri. S iskustvom u upravljanju komunalnim sustavima, velikim javnim poduzećima nemao boljih od nas', rekao je Milanović. S tim porukama i potporom u utrku za mjesto načelnika u slavonskom Ivankovu krenuo je i Ađigola Akiemi. Zoran Milanović u godini recesije poručuje kako je za SDP-u važno da radnici za pošteni rad budu pošteno plaćeni.

>> 'Tražit ćemo ukidanje zastare za kriminal u privatizaciji'

'Kao socijaldemokrata i ljevičara uopće me nije briga koliko neki privatnik ima plaću. Znate do kada - dok njegovi radnici uredno primaju plaću i osigurana su im radna mjesta. SDP-ov adut je i inzistiranje na ukidanju zastare za privatizacijsku pljačku iz devedesetih. Ne tražimo uvođenje novog kaznenog dijela već samo produženje istog, a to s 99% posto građana nema veze ili sa 100 stranih investitora, to se njih ne tiče', kaže Milanović.

Josipovića bi stranka i formalno trebala podržati

Autor te ideje Ivo Josipović polako, ali sigurno priprema se za predsjedničku utrku. Njega bi stranka nakon lokalnih izbora i formalno trebala podržati, a kao jedna od osoba koja bi mu mogla voditi kampanju sve se glasnije spominje Ivan Račan, sin bivšeg predsjednika SDP-a Ivice Račana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene