Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SDP je i službeno krenuo u kampanju za lokalne izbore. Nema boljih od nas, samouvjereno poručuje šef stranke Zoran Milanović. Nezaposlenost i borba protiv korupcije su pitanja na koja, tvrdi Milanović, samo SDP-ovi kandidati mogu odgovoriti.


Nakon niza afera Milanović je prvi put otvoreno podržao Milana Bandića, uz tvrdnju kako on zna upravljati velikim sustavima. SDP vlada u pet županija, više od 20 gradova i gotovo 40 općina. Zoran Milanović smatra da ima ljude koji te brojke mogu povećati. Njegovi su aduti program i osobe koje će ga provesti. 'Jamčimo da boljih ljudi nema, od toga jamčimo da dobivaju prave ljude za borbu protiv korupcije. Kolegice i kolege pred vama je velika odgovornost', rekao je Milanović.

Vezani članci Slika nije dostupna Milanović odgovorio na pitanje što će Sabor raditi do 15. srpnja Slika nije dostupna KARAMARKOV TIM IZNENAĐEN - HDZ nije očekivao ovakvu reakciju SDP-a

Milan Bandić ide po svoj četvrti mandat, a jednom na tjedan iza njega ostane neka afera. Državno odvjetništvo sve mu je češći gost. I njega, ali i ostale kandidate za gradonačelnike Ranka Ostojića u Splitu te Vojka Obersnela u Rijeci Milanović je javno podupro. 'Kada birate SDP, birate otvorenost transparentnost, ne posebne ili korporativne interese i dogovore iza zatvorenih vrata i na tome ću inzistirati', kaže Milanović koji smatra da su SDP-ovi dosadašnji župani i gradonačelnici nešto drugo na hrvatskoj politici.

Ivo Josipović priprema se za predsjedničku utrku

'Kada to gledam ne vidim bolje ljude od SDP-ovaca da im se to povjeri. S iskustvom u upravljanju komunalnim sustavima, velikim javnim poduzećima nemao boljih od nas', rekao je Milanović. S tim porukama i potporom u utrku za mjesto načelnika u slavonskom Ivankovu krenuo je i Ađigola Akiemi. Zoran Milanović u godini recesije poručuje kako je za SDP-u važno da radnici za pošteni rad budu pošteno plaćeni.

>> 'Tražit ćemo ukidanje zastare za kriminal u privatizaciji'

'Kao socijaldemokrata i ljevičara uopće me nije briga koliko neki privatnik ima plaću. Znate do kada - dok njegovi radnici uredno primaju plaću i osigurana su im radna mjesta. SDP-ov adut je i inzistiranje na ukidanju zastare za privatizacijsku pljačku iz devedesetih. Ne tražimo uvođenje novog kaznenog dijela već samo produženje istog, a to s 99% posto građana nema veze ili sa 100 stranih investitora, to se njih ne tiče', kaže Milanović.

Josipovića bi stranka i formalno trebala podržati

Autor te ideje Ivo Josipović polako, ali sigurno priprema se za predsjedničku utrku. Njega bi stranka nakon lokalnih izbora i formalno trebala podržati, a kao jedna od osoba koja bi mu mogla voditi kampanju sve se glasnije spominje Ivan Račan, sin bivšeg predsjednika SDP-a Ivice Račana.